Za ovih 15 parfema kažu da su najbolji svih vremena: Otkrijte novog ili pronađite starog mirisnog favorita!

Ako još uvijek niste pronašli svojeg favorita, sjajno mjesto za početak potrage su neki od najprodavanijih i najpoznatijih mirisa ikad.
Vidi originalni članak

Pronalazak vlastitog, prepoznatljivog mirisa može biti proces koji traje godinama. Miris je osobna stvar i može nas podsjetiti na drage osobe ili situacije. Ako još uvijek niste pronašli svojeg favorita, sjajno mjesto za početak potrage su neki od najprodavanijih i najpoznatijih mirisa ikad. Harpers Bazaar donosi popis 15 najpopularnijih parfema svih vremena među kojima možda pronađete svojeg favorita ili pronađete neki novi miris koji može postati vaš "zaštitni" znak. 

Tajana Dorić iz udruge Nismo same: Ne dopuštam karcinomu da mi oduzme život!

 

Miss Dior Eau de Parfum

Diorovi parfemi imaju kultno mjestu u svijetu ljepote, čak su poslužili i kao inspiracija za dokumentarac. Ovaj moderni klasik ima dozu svega: naranča i mandarina, svježu đurđicu i zemljani pačuli.

Chanel Chance Eau de Parfum Spray

Parfem je predstavljen 2002. godine, a poseban je po cvjetnoj bazi irisa i jasmina koju zaokružuju slatka vanilija i bijeli mošus. Notama je dodan i ružičasti papar.

YSL Black Opium Eau de Parfum Spray

Bogata kava i vanilija stvaraju slatku i toplu bazu, dok cvjetno srce donosi dašak osvježenja. 

Le Labo Santal 33 Eau de Parfum

Ovaj misteriozni miris zaludio je mnogo u posljednjem desetljeću, i to s dobrim razlogom: mošusan je, začinjen i ima pomalo "zadimljeni" efekt. Unisex je pa će ga obožavati i žene i muškarci.

Chanel N°5 Eau de Parfum Spray

Ove je godine proslavio svoj 100. rođendan, a "petica" je možda najpoznatiji miris svih vremena. Snažan je, sadrži majsku ružu i jasmin, a riječ je o prvom parfemu kojem su dodani aldehidi, što je sada uobičajena praksa koja mirisu daje prozračnost. Tada je promijenio svijet parfema, a danas je ikona među mirisima. 

Glossier You

Nazvan je "You" kao znak sposobnosti da miriše različito, ovisno o tome tko ga nosi. Parfem je mješavina cvjetnog irisa, začinskog ružičastog papra i toplih sjemenki ambrete.

Marc Jacobs Daisy Eau de Toilette

Bočica ukrašena tratinčicama odmah je postala senzacija, ali nevjerojatan je i sadržaj bočice. S notama jagode, sandalovine i jasmina, Daisy je lagani cvjetni miris koji je posebno popularan među tinejdžerima. 

Viktor & Rolf Flowerbomb Eau de Parfum

Kao što i samo ime govori, ovaj kultni favorit ima duboki cvjetni miris zahvaljujući svježem jasminu i ruži, dok note mljevene vanilije i pačulija daju toplinu i sofisticiranost. 

Mugler Angel Natural Refillable Spray

Prepoznatljiv miris dolazi u bočici u obliku zvijezde. Angel ima bazu pačulija i voćne gornje note bergamota te je prekriven slatkom pralinom i vanilijom, ali nikad ne miriše preslatko.

kai Eau de Parfum

Kai je kroz godine stekao sljedbenike zahvaljujući čistom, tropskom mirisu na bazi gardenije. Za ljubitelje ruža, tu je i spin-off mirisa koji se zove kai ruža. 

Giorgio Armani Sì Eau de Parfum Fragrance

Ako tražite slatki, jaki cvjetni miris, možda ste ga pronašli u Sijevom mediteranskom stilu. Počinje voćno s gornjim notama nektara crnog ribizla, nakon čega slijedi faza frezije i srce majske ruže, a završava mošusnom bazom s nijansama vanilije. 

Jo Malone London Wood Sage & Sea Salt Cologne

Ne morate živjeti uz plažu da biste cijenili miris inspiriran surfanjem i jedan od najprodavanijih Jo Malone mirisa. S notama morske soli, kadulje i sjemenki abrete, jednostavan je, sofisticiran i unisex. 

Chloé Eau de Parfum Spray

Ovaj je miris poput buketa cvijeća - ruža, đurđica, frezija, magnolija, a zatim ustupaju mjesto jantaru i cedrovini koji daju senzualan, topao osjećaj cjelokupno laganom mirisu. 

Byredo Mojave Ghost

Teško je odoljeti Byredovim chic bočicama, a posebno mirisu inspiriranom pustinjom Mojave. Drveni miris sadrži note ambrete, jamajčanske bobice, ljubičice, sandalovine, magnolije, Chantilly mošusa, oštre ambere i cedrovine. 

Fenty Eau de Parfum

Rihannu smatraju slavnom zvijezdom koja najljepše miriše pa je bilo prirodno da kreira svoj vlastiti miris. Odmah je rasprodan, a specifičan je po mješavini magnolije, mošusa, mandarine, borovnice, bugarske ruže, geranija i pačulija.

U galeriji pronađite najpopularnije parfeme koje beauty insajderi obožavaju

Juliette Has a Gun Musc Invisible Eau De Parfum Valentino Voce Viva Eau De Parfum Chanel No 5 Eau De Parfum Spray Byredo Velvet Haze Eau De Parfum Prada Les Infusion De Prada Mandarine Eau De Parfum Le Labo Another 13 Eau de Parfum Maison Margiela Beach Walk Eau De Toilette Jo Malone London Scarlet Poppy Cologne Intense Le Labo Thé Noir 29 Eau De Parfum Chanel Paris-Biarritz Les Eaux De Chanel Eau De Toilette Spray Ouai Haircare Melrose Place Eau De Parfum Byredo Velvet Haze Eau De Parfum

Boja s kojom će brinete "doći na svoje": Sve je popularnija, a izgleda jako luksuzno

'Nekad sam superjunak, nekad se jedva pokupim s poda kupaonice. Najčešće se smijem i ne dam karcinomu da mi oduzme život'

Pratit će vas od jutra do večeri: Za ove parfeme kažu kako na koži traju cijeli dan

Borna Kotromanić spojila trenirku i štikle: 'Vjerna sam pomaknutim outfitima, inače bih samoj sebi bila dosadna'

 

 

 

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".