Sve o njezi kože za ljeto uz Avonovu beauty trenericu Petru Koštić

Kad je u pitanju njega kože, s ljetom dolaze i nova beauty pravila kojima se moramo prikloniti želimo li zadržati dobar ten, ali i zdravlje. Saznajte kako temeljito čuvati kožu lica, ali i kosu tijekom sparnih ljetnih dana, te koja šminka je dozvoljena, a koja zabranjena uz Avonovu beauty trenericu Petru Koštić!
Vidi originalni članak

1) Na što je najbitnije obratiti pažnju kada se radi o njezi kože tijekom ljeta?
Kožu treba njegovati sukladno godišnjim dobima, pa tako i u ljetnim mjesecima koža ima nešto drugačije zahtjeve. Hidratiziranje je najvažnije:ampulama, serumima, izotoničnom morskom vodom u spreju tijekom dana ili hidatantnom kremom rutina je koju bi trebalo još od tinejđerske dobi uvesti kao svakodnevicu. Ljeti je koža izloženija sunčevim zrakama, pa svakako treba koristiti proizvode s odgovarajućom SPF zaštitom, ali i nakon izlaganja suncu potrebno je koži pružiti hranjivu i hidratizirajuću njegu.
S obzirom da se ljeti i malo češće tuširamo, ako se tuširate više od dva puta dnevno tijekom dana, nije potrebno baš svaki puta koristiti gel za tuširanje kako kožu ne biste dodatno isušili. 

2) Kako pravilno njegovati kožu lica tijekom ljeta?
Obavezno i redovno čistite kožu. Micelarna vodica je idealan izbor jer će micele ukloniti sve nečistoće, tragove smoga i make up, a kako ne sadrži tenzide, neće iritirati i isušiti kožu. Znači, čišćenje je apsolutna kraljica njege kože. Često znam reći da kada pravilno čistimo kožu, to je već 90% posla. Nakon tog prvog koraka, noćnu kremu treba odabrati prema tipu i stanju kože i biti dosljedan. Tijekom dana dovoljna je hidratantna ili tonirana krema, obavezno sa SPF faktorom: ako ipak želite jače prekrivanje nesavršenosti, možete dodati malo pudera u kamenu nanesenog četkicom. Samo ne pretjerujte, ipak ljeti koža želi lakšu šminku. Osim izvana, kožu uvijek možete počastiti kokosovim uljem, koje je lako umiješati u kavu ujutro i popiti ga.

3) Koju alternativu imaju djevojke sa super osjetljivim licem ili licem sklonim mašćenju, koje ne mogu staviti kremu za sunčanje na lice?
Ovdje govorimo o stanju kože: osjetljivost i tipu kože: masna. Osjetljiva koža može postati svaka koža i vrlo često su tome uzrok ili nepravilna i previše agresivna „njega“ ili zdravstvena slika (preosjetljivost na gluten, problemi sa štitnjačom, jetrom i slično). Onima s osjetljivom kožom, kao i masnom, prvo bih preporučila reviziju njege; čime čistite kožu i koliko često, što nanosite nakon čišćenja i s kojom namjerom, jesu li otklonjeni zdravstveni faktori. Koža se vrlo često masti jer ju previše agresivno čistimo jer tako otklonimo hidrolipidni sloj i koža kreće u hiperprodukciju sebuma kako bi nadoknadila „nedostatak“ na površini. Stoga je izbor odgovarajućeg preparata za čišćenje od ključne važnosti. Osjetljiva koža često je „bombardirana“ s previše preparata. Obavezno odaberite samo tri: preparat za čišćenje, serum za jačanje imuniteta i 24h krema, sve dok se preosjetljivost ne sanira.

4) Koliko je bitno zaštititi vlasište i samu kosu?
Do vlasišta sunce rijetko dopire, pa se fokusiramo na zaštitu kose. Ljeti je kosa izloženija vanjskim faktorima: sunce, vjetar, smog, sol... te zahtiujeva češća pranja. Koristite nježne šampone i dodatnu njegu. Na vrhove svakako nanosite serum na bazi arganovog ulja ili serum za suhe vrhove, a prilikom pranja nanesite intenzivne maske. Širok izbor proizvoda nudi Avonova Advance Technicques linija.

5) Koje proizvode preporučujete za zaštitu kože i kose za nadolazeće ljeto?

Avon SUN+ linija sjajan je izbor jer po vrlo povoljnim cijenama nudi širok asortiman za cijelu obitelj. Moj dugogodišnji favorit je MAXI tan, koji koristim već od proljeća za pripremu kože i tijekom ljeta kao svakodnevnu njegu. Betakaroten priprema kožu, pojačava i održava preplanulost.

6) Kakav make up je dopustiv tijekom ljeta?
Ukoliko nemate problema s preosjetljivošću, šminkajte se. No, ipak, zbog pojačanog znojenja, odabir pudera trebao bi pasti na laganije prozračne formule i puder u kamenu koji ćete nanijeti četkicom. Također, vodootporan make up sjajan je izbor. 
Preporučam na plažu ipak otići potpuno čiste kože, bez tragova make-upa, s prethodno nanesenim SPF faktorom!

7) Koje make up proizvode preporučujete za ljetni make up look, a da su svi lagani i njegujući za kožu?

Avon Luxe linija je moj apsolutni izbor, od pudera do maskare. Tu je i 3D ruž za usne koji stvarno daje posebnu hidrataciju i njegu, a ima divan izbor nijansi. Ali, ne zaboravite na čišćenje i večernju njegu s Nutra Effects micelarnom i Nutra Effects kremama za lice koje su vrlo nježne i prirodne, na bazi sjemenki, bez parabena, dakle – idealne za ljetne dane, i noći.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".