Priča o ljepoti - Brigitte Bardot

Ljepota je ženama uvijek bila važna. Njome zračimo, ona određuje i kako se osjećamo. Istinski velikim divama bila je tako prirodna: pune usne, sanjiv pogled, baršunast ten, sjajna kosa. Vraćamo se iskonskoj ljepoti, baš kao i NIVEA.
Vidi originalni članak

Mačkasto našminkane oči, bikini i razbarušena plava kosa koju mrsi povjetarac St.Tropeza. Je li to prva slika koja nam padne na pamet kad se spomene Brigitte Bardot? Na filmu je prvi put nastupila s jedva 18 i njezina je privlačnost bila poput one Bulgakove Lolite. Talent da istodobno izgleda djevojački nevino i opasno privlačno zadržala je i u kasnijim godinama. Zaslužna je za izraz “sex kitten” jer, za razliku od američkih glumica kojima su studiji diktirali kako se trebaju ponašati, Bardot je bila seksualno emancipirana i europski slobodoumna. Udavala se četiri puta, a u međuvremenu birala između najzgodnijih muškaraca. Napućene usne, blago razmaknuti prednji zubi (nitko joj to nije zamjerao), mačkasti eye liner i šiške oponašaju i danas (sjećate li se te Kate Moss?), ali događa se samo jednom: “I Bog stvori ženu”...

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".