Osmijeh je stvarno besplatan i jednostavan način da se nekome otkrijete - tko želi biti pored mrguda?

Melita Pavlek savjetnica je za komuniciranje, NLP praktičarka, bivša dugogodišnja novinarka, glasnogovornica i povremena pasionirana umjetnica. U ovoj se kolumni bavi pitanjem - koja su pravila uspješnih i samouverenih ljudi
Vidi originalni članak

Nije baš da sam neki maher za muškarce. Reklo bi se da pripadam hrvatskom prosjeku. Nisam se udala za prvog, ali nisam niti čekala da dojaše princ na bijelom konju. Jednostavno sam se zaljubila, a sve filozofije o muško-ženskim odnosima došle su puno kasnije. Ipak sam u preko 20 godina veze i braka zaključila nekoliko važnih stvari o muškarcima.

Kad vas vole, muškarci zaista ne vide sve ono što vama smeta. Nije im bitan niti izrast neofarbane kose niti koja kila viška jer on vas ljubi takvu kakva jeste. A to uopće nije lako prihvatiti kao što se čini. Jer ne trebaju nam znanstvenici da bi potvrdili ono što se jasno vidi. Muškarci obožavaju žene koje se smiju, koliko god to filmski zvučalo. Osmijeh je stvarno besplatan i jednostavan način da se nekome otkrijete. Tko želi provoditi vrijeme pored namrgođene osobe koja je dosadna sama sebi, a onda i svima drugima?

Muškarci poput žena vole dodire. Možda nakon vođenja ljubavi neće ležati satima i posvetiti se milovanju, ali će sigurno obožavati da ih povremeno zagrlite bez razloga, smirite dodirom ili jednostavno razmazite. Oni to vole – ali ne vole o tome govoriti. Shvaćate razliku? I da ne ispada da ih samo hvalimo moram potvrditi još jednu stvar. Muškarci piju i radi vlastitog zadovoljstva. Moj voli čašu crnog vina nakon napornog radnog tjedna i to mu označava neki prekidač koji se uključuje za svaki početak vikenda ili godišnjeg odmora. I na kraju – nemojte previdjeti da i muškarci mogu u svojoj osnovi biti slični „ženskom tračeraju“. Zapravo postoje i istraživanja prema kojima nema razlike u brzini kojom muškarci i žene šire neku vijest ili trač. Zato kad idući puta budete u nedoumici kako im pristupiti, sjetite se da je važno slušati ih, ponuditi čašom dobrog vina i lagano se nasmiješiti, za početak.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".