Ono što je meni romantično, njemu je drugo ime za dosadu

Melita Pavlek savjetnica je za komuniciranje, NLP praktičarka, bivša dugogodišnja novinarka, glasnogovornica i povremena pasionirana umjetnica. U ovoj se kolumni bavi mušićavim muškarcima još "luđim" ženama
Vidi originalni članak

Muškarci su često bezglavi i mušićavi, ali bi svijet bez njih bio siv i iritantno uravnotežen. Trebale su mi godine da shvatim da ono što je vidim kao bezobrazno, on ne vidi uopće ili vidi kao savršeno normalno ponašanje.

Ono što je meni romantično njemu je drugo ime za dosadu, a ono što je njemu seksi, meni je tvrda perverzija. Dakle, ne govorimo istim jezikom i možda je tako zanimljivo zbog zabave. Danas znam da povremeno muškarci i žene moraju uključiti dekoder da bi se "skužili".

Ako vam ne daje komplimente – Muškarci nisu nepažljiva bića, ali su "drugačije" pažljiva od žena i to nemojte nikad smetnuti s uma. S druge strane, oni su naučeni hvaliti aktivnosti i postignuća, a ne dobru frizuru, zanimljiv odabir nakita ili super unutarnje uređenje. Zato mu to morate reći same. Nemojte misliti da sam šašava. Objasnite svojem muškarcu što vas oduševljava i kakvi komplimenti vas motiviraju. Bez brige – poslušat će. I oni su mudri.

Ne priznaje pogrešku – Dobro došle u krug prosjeka. Većina muškaraca misli da je u pravilu uvijek U PRAVU ili se barem ponaša kao da tako misli. U tome si oni sami zaista ne mogu pomoći – evolucija je učinila svoje. Jedina ispravna strategija je dati mu za pravo, ali napraviti ono što vi mislite da je ispravno. Jer šanse da ga uvjerite kako čini krivu stvar zaista su male, pa se bolje fokusirati na ono što vi želite u toj situaciji i pokušati to provesti do kraja. Ostaje mu samo da sarkastično izusti – DA, DRAGA.

Ne želi otići liječniku – Muškarci u pravilu ne vole liječnike jer žele imati kontrolu. Kad su bolesni, prepuštaju svoju kontrolu nekome izvana koga još nakon dijagnoze trebaju i slušati. Iako to iz ženske perspektive izgleda sasvim suludo, zaista su u stanju biti u ozbiljnim zdravstvenim problemima prije nego se pokrenu. Rješenje je da mu svojim primjerom pokažete ispravan način brige o zdravlju. Ako niti to ne upali, nemojte forsati da posjeti liječnika jer ćete samo učiniti gore. Pokušajte nježno, ustrajno i strpljivo. Na kraju će netko ipak odustati. A statistika govori u vašu korist!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".