Zvijezda u crvenom: Statement komadi u crvenoj boji fantastičan su odabir za blagdansku sezonu

Recite što hoćete, ali crveno je - crveno! Što god bilo, na crvenu uvijek možete računati, a gdje god se pojavite u ovoj boji - bit ćete glavna zvijezda i oduzeti dah svima.
Vidi originalni članak

Kao student doživio sam jedan od najvećih šokova u životu u Barceloni, kaže Valentino Garavani, dizajner koji je zaslužan za popularizaciju crvene boje, a jedna posebna nijansa čak se i naziva “Valentino crvena”.

– Bio sam u operi i vidio ženu sa sijedom kosom na jednom od balkona. Bila je predivna, odjevena u crveni baršun. Od svih drugih boja koje su žene te večeri nosile, ona se istaknula, bila je jedinstvena! Nikada je neću zaboraviti. Bila je poput crvene božice. Fantastično. Mislim da žena koja je odjevena u crveno uvijek izgleda savršeno. Bila je poput kakve heroine među svim tim ljudima – ispričao je dizajner jednom prigodom.

Prva crvena haljina u njegovoj “režiji” svjetlo dana ugledala je 1959. Bila je to koktel-haljinica i zvala se “Fiesta”, a od tada su crvene haljine simbol njegovih kolekcija. “Crvena boja je sinonim stila”, rekao je dizajner.

Crvena je boja obilježila i neke od najlegendarnijih trenutaka na velikom platnu. Julia Roberts nosila je predivnu crvenu haljinu u kombinaciji s visokim bijelim rukavicama u filmu “Zgodna žena”. Haljina je dizajnirana u Valentino stilu, a rukotvorina je kostimografkinje filma Marilyn Vance. Kopije se prodaju za oko 400 dolara. Predivne Marilyn Monroe i Jane Russell u svjetlucavim crvenim haljinama oličenje su elegancije i seksepila u filmu “Muškarci više vole plavuše” iz 1953. Ikona stila Sophia Loren često je nosila crvene haljine, u filmovima, ali i stvarnom životu, a ovaj model u kombinaciji s draguljima na predivnom nakitu i crvenim ružem, jednostavno je neodoljiv!

Ova je upečatljiva boja inače bila rezervirana za posebne prigode, no uvukla se u ormare sa svakodnevnom odjećom, pa su tako neki dizajneri, poput Fendija, crvenoj mjesto dali na popularnim pidžamama koje se nose i vani, a crveno odijelo više nije kombinacija koju ćete nositi samo na posao. Zarina odijela u boji odličan su odabir za baš sve prilike. Na štikle ili tenisice, odlično izgledaju!

Mnogi se neće odlučiti za crveno od glave do pete, ali predlažemo da poslušate savjet jedne od najvećih fiktivnih fashionistica. Carrie Bradshaw iz “Seksa i grada” rekla je: “Teško da će vas netko primijetiti ako ne riskirate.” Jedni će reći da je crvena od glave do pete rizik, a drugima je to adut iz rukava s kojim nema greške! Složit ćemo se s jednim i drugim, i predložiti da ove blagdanske sezone date priliku crvenoj boji.

Čak i ako niste neki ljubitelj ove boje, nema boljeg trenutka od božićnih blagdana da isprobate neki komad. Crvena haljina bit će glavna zvijezda božićnog uredskog partyja, a u novogodišnjoj noći zablistat ćete u crvenim šljokicama. Ako je mala crna haljina uvijek dobar odabir i spašava kad ne znate što odjenuti, onda je mala crvena haljina odabir u kojem će vas svi primijetiti i više nikada nećete ni pomisliti na onu crnu iz ormara.     

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".