Znate li što su "soap brows" i zašto su zavladale beauty svijetom i Instagramom?

Sve što vam je potrebno za ovaj beauty hit su četkica i sapun
Vidi originalni članak

Razdoblje devedesetih godina i početka novog tisućljeća obilježile su izrazito tanke obrve, no ljeto 2020. rezerviran je za nešto posve suprotno - tzv. soap brows, odnosno obrve koje djeluju pomalo razbarušeno i začešljane su prema gore. Popularizirale su ih Cara Delevigne, Lili Colling i Emilia Clarke, a svi koji su ih dosad pretjerano čupali, počeli su ih puštati da rastu u svom prirodnom obliku. 

Takve su obrve zavladale društvenim mrežama pa ih možemo pronaći u mnogim beauty tutorialima među influencerima i profesionalnim vizažistima, no što to zapravo znači? Soap brows podrazumijeva posebno metodu začešljavanja obrva. Umjesto gela za obrve, u ovoj se tehnici koristi sapun, pa odatle dolazi i ime tehnike. Iako na prvu zvuči pomalo čudno, mnogi vizažisti koriste baš sapun zato što je čvršći, jednostavniji i pristupačnije cijene od gela za obrve, piše Allure.

Jedan od najpopularnijih tutoriala na društvenim mrežama ima švedska vizažistica Linda Hallberg koja je za Allure objasnila da je ovakva tehnika učvršćivanja obrva sapunom uvijek bila popularna među make up artistima, ali je na Instagramu doživjela procvat i popularnost tek posljednjih nekoliko godina. 

Čak i ako nemate prirodno guste obrve, ovom ćete tehnikom barem djelomično postići takav dojam. Hallberg je dodala da se savršen efekt soap brows jednostavno ne može postići gelom za obrve, a razlog se krije u tome što su gelovi napravljeni na vodenoj bazi pa, kad se ljudi znoje, efekt gela počne slabjeti. 

Efekt "staklene" kože: Poslušajte savjete domaće vizažistice i postignite najpopularniji beauty look
U kamenu ili kremasto? Profesionalna vizažistica otkriva kako pravilno odabrati i koristiti rumenilo
Uz savjete profesionalca odaberite savršenu nijansu korektora i naučite ga pravilno nanijeti na lice
Ako ni po ljeti ne odustajete od pudera, imamo nekoliko favorita koji su na licu prozračni i lagani
 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".