Već smo navikli da iz slatke radionice Meet Mije uvijek dolaze prekrasne i preukusne slastice, a ništa drugačije nije ni ovog proljeća kada je Mia Salman sa svojim slastičarskim timom priredila prava mala umjetnička remek-djela. Kako su napisali na društvenim mrežama, predstavljene su torte dio "Cake fashion showa", odnosno nove kolekcije torti za ovo proljeće i ljeto.
Torte su šarene, ukrašene ljamama, zebrama, lubenicama, šarenim i efektnim kornetima i sladoledima te cvjetnim motivima, a svaka od tih torti, osim što je jako ukusna, izgledat će i genijalno na stolu, pogotovo onom blagdanskom za Uskrs, kada su šarene boje i cvjetni motivi u prvom planu.
Nakon knedli koje su dominirale siječnjom i tradicionalnim krafnama rezerviranima za veljaču, ovakve su torte najbolji vjesnik tople sezone. Inače, Meet Mia slastičarnica je, prema mišljenju korisnika Wolta, dobila najviše ocjene te proglašena najboljim restoranom u metropoli. Vlasnica Mia Salman bila je zvijezda naslovnice Diva magazina, a tada je ispričala kako nema pravila o tome kako kolači nastaju, već sve ovisi o inspiraciji:
- Zato postoji razdoblje kada nema nikakvih novih kolača, a onda odjednom izbacim nekoliko novih okusa. Uvijek se trudim svakih nekoliko mjeseci ubaciti nešto novo u vitrinu. Odlučim se za neki bazni okus, neku sezonsku namirnicu ili neki okus koji nije zastupljen u drugim kolačima i onda prema tom baznom okusu kombiniram okuse koji se nadopunjavaju. Nakon okusa smišljam teksture i komponente, što će ići u biskvit, kakav će biti biskvit, koje vrste krema, koji omjeri, itd. Kada smislim sve to, onda ide moj najdraži dio, a to je izgled kolača. Želim sve te okuse upakirati u neko lijepo ruho, da sve to izgleda kao mala skulptura koja skriva hrpu raznih tekstura i okusa koji se na prvi pogled ne vide, tako da se svatko tko proba kolač iznenadi što se sve unutra nalazi. Moje pravilo je da, ako mi kolač ne uspije iz prve, onda ga ne dorađujem nego prelazim na neku drugu varijantu i recepturu. Ne volim forsirati okuse, oni jednostavno moraju funkcionirati na prvu. Sam proces od ideje do realizacije je zapravo vrlo kratak, samo je bitno da imam inspiraciju i dobijem tu ideju.
Tada nam je ispričala i kako se rodila ideja za Meet Miju:
- Uvijek sam ja nešto prčkala po kuhinji, pekla kekse, kolače i razna čuda. Svima sam radila rođendanske torte tako da to me uvijek zanimalo. U sam koncept slastičarnice koja nudi i peciva i neke slane zalogaje sam se zaljubila u filmu “It’s Complicated” s Meryl Streep koji u principu vrlo kratko prikazuje tu njenu slastičarnicu, ali meni je to bilo nešto savršeno i u tom trenutku dobila sam želju otvoriti neki takav koncept. Kod nas to nije postojalo, imali smo ili pekarnice ili slastičarnice ili restorane, ali mjesto gdje su i kolači i sendviči i kroasani i keksi bili domaći i ručno rađeni, tako nešto nije postojalo. Htjela sam stvoriti ugodan prostor, s dobrom atmosferom gdje imaš toliko izbora da ne znaš što bi prije pojeo.