Znanstvenici potvrdili: Žene s većom stražnjicom pametnije su i zdravije

Znači li to da možemo uzeti još jedan komad pizze?
Vidi originalni članak

Jennifer Lopez, Kim Kardashian i Beyonce mogu biti još ponosnije na svoju stražnjicu jer je istraživanje Oksfordskog sveučilišta pokazalo kako su žene sa većom stražnjicom pametnije i zdravije, prenosi Harpers Bazaar.

U istraživanju je analizirano 16 tisuća žena, a otkriveno je kako žene s većim konfekcijskim brojem, ne samo da su inteligentnije, nego su i otpornije na kronične bolesti. Glavni istraživač, profesor Konstantinos Manolopoulous, rekao je:

Već je neko vrijeme poznata ideja da je raspodjela masti u tijelu važna za zdravlje, no tek je nedavno postalo poznato da je masnoća na "donjem" dijelu tijela važnija.

Istraživanje je također pokazalao da žene s većom stražnjicom imaju nižu razinu kolesterola i glukoze, kao i višu razinu Omega3 masti. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".