Zimske haljine, topla doza stila: Svestran i svevremenski komad koji će u garderobu donijeti dozu osvježenja

Udobne i tople haljine volimo zbog njihove svestranosti – praktične su za svaki dan, a modnim se dodacima mogu transformirati i u komad za formalnije prigode
Vidi originalni članak

U zimskim hladnim jutrima pri odijevanju postoji samo jedna premisa – neka bude toplo. Vođeni takvom modnom idejom, često se znamo uhvatiti kako iz dana u dan nosimo jedno te isto: džemper u kombinaciji s trapericama i hlačama. Želite li ovog siječnja, ali i u ostatku zimske sezone garderobi podariti malo osvježenje, razmislite o pletenim haljinama.

Svevremenske su, nosive iz jedne zime u drugu, a odlično izgledaju uz čizme, gležnjače i chunky mokasinke. Riječ je o odjevnom komadu u kojem jednostavno poželimo provesti zimu jer, ne samo da su tople, nego su i iznimno udobne u kombinaciji s grilonkama, a tu je i estetika.

One stvarno izgledaju jako chic, a nosive su u raznim prigodama, ovisno o modnim dodacima kojima ih nadopunite. Za neku dnevnu i ležernu, više “kvartovsku” varijantu nosite ih uz Ugg čizme, Inuiki ili slične varijante buca, a za poslovne prigode izvrsno će izgledati uz čizme visokih sara i s hrpom nakita. Zlatne ogrlice, viseće naušnice i pletivo se vole, pogotovo neutralnije i zemljane nijanse koje sa sobom nose dodatnu dozu elegancije i ostavljaju dojam luksuza.

Udobnost se, prije svega zbog pandemije, našla visoko na listi kriterija koje želimo od odjeće. I, iako smo se odmaknuli od nošenja isključivo trenirki i mekanih dvodijelnih setova, želja za udobnošću i dalje je prisutna pa su pletene haljine odlično stilsko rješenje koje spaja i estetiku i praktičnost. I, upravo zbog svoje svestranosti, pletena haljina jedan je od ključnih komada u garderobi. Možemo ih pronaći u svim trgovinama, i dizajnerskim i onim znatno pristupačnijima pa, ovisno o stilu koji preferirate, možete birati između mini, midi i maksi modela.

Pokrivena je i cijela paleta boja. Tako je Chanel predstavio genijalan look sa zimskom haljinom od tvida s decentnim prugastim printom, a Stella McCartney klasičnoj zimskoj haljini dala je statement karakter zahvaljujući zanimljivim detaljima na rukavima.

Pritom, podsjetila nas je i koliko zemljani tonovi dobro izgledaju sa zmijskim uzorkom pa je to svakako jedan od stylinga kojim se inspiriramo. Preferirate li neutralne bež nijanse, sjajnu ponudu ima H&M, koji u kolekciji donosi i modele u efektnim bojama, poput crvene i plave, za one koji se žele istaknuti u tmurnim zimskim danima.

Sezona sniženja, koja i dalje traje, izvrsna je prilika da u kolekciju dodate (novu) zimsku haljinu. Ne samo da će biti brzo rješenje tijekom onih jutara kad ne znate što odjenuti nego je udobna i izgleda jako, jako efektno!

Najljepše zimske haljine iz aktualnih kolekcija pronađite u galeriji

H&M, 90 eura H&M, 60 eura H&M, 40 eura Gentry Portofino, Outnet, 603 eura Gabriela Hearst, Outnet, 809 eura Salvatore Ferragamo, Outnet, 768 eura Chloe, My Theresa, 2150 eura Moncler, My Theresa, 790 eura Alexander McQueen, My Theresa, 1990 eura Iris and Ink, Outnet, 305 eura H&M, 40 eura

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".