Zigman spektakl u Rijeci: Zaokružena kolekcija kao posveta mojim uspješnim godinama imat će više od 50 kreacija

Modna revija dizajnera koji je poznat po izuzetnom oblikovanju skulpturalnog korzeta i suradnji sa slavnim damama iz svijeta glazbe, održat će se 4. srpnja
Vidi originalni članak

Hrvatski modni dizajner Juraj Zigman u rodnoj će Rijeci uskoro imati veliku reviju na kojoj će pokazati jednu zaokruženu kolekciju vlastitog rada, kako nam je najavio.

- Konačno sam odlučio zaokružiti ove uspješne godine i predstaviti svoju dugoočekivanu kolekciju. Svakodnevno dobivam upite stilista iz inozemstva kad će moći vidjeti moje nove radove. I eto, jednoga dana sam jednostavno sjedio, pio kavu. I odlučio da je vrijeme da se nešto napravi. Pa sam napravio kolekciju - iskren je Zigman.

Revija će brojiti više od 50 outfita, jer kako kaže – ne može ispričati priču malom kolekcijom.

- Htio sam to napraviti dostojanstveno. Cijela kolekcija je zapravo prvi put lišena tereta je li komercijalna ili nije, jer meni je sve komercijalno što ja radim, ali doslovno u formi i u modelima. Znači ne predstavljam gornji, donji, lijevi i desni, model, kaput, jaknica.., već jednostavno sam se prepustio i napravio ono što mi je estetski najljepše – rekao nam je autor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZIGMAN (@zigman_official)

U kolekciji prevladavaju haljine – od mikro i show kreacija do njegovih ideja za šetnju crvenim tepihom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZIGMAN (@zigman_official)

- Možda sam kroz ove godine, jednostavno navikao tako raditi. Navikao sam raditi dress to impress. Nisam razmišljao može li se u tome pojaviti na nekoj koktel zabavi u predgrađu ili centru grada, već sam htio napraviti takve kreacije u kojima ženu vidim na svjetskoj pozornici ili na dodjeli Oscar nagrade – zaključio je autor.

Zigman je već niz godina poznat i po tome što koristi korzet kao osnovni oblik za modeliranje ženskog tijela. Njegova odjeća impresivna je i moćna, daje ženi snažnu siluetu i postavlja je na tron ljepote. Naglasak na struk i ramena te brojno remenje daju  dojam da je svaka žena koja odjene nešto njegovo – zapravo 'superwoman'. Osim toga, daju na znanje da Zigman vrhunski barata konstrukcijom oblikovanja odjeće, a time i ženskog tijela.

Parfemi s mirisom ananasa novi su hit: Donosimo najbolje koji najduže ostaju na koži
Izdanju ljepotice sa špice nećete pronaći zamjerku: Savršeno je isfurala modnu jednostavnost!
Sjećate li se ovih sandala? Cure su ih godinama obožavale, a zgodnoj crnki baš dobro pristaju

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".