Krivi šampon, agresivno češljanje... Ovo su sitne greške zbog kojih kosa ne blista uvijek, a vrijeme je da to promijenite!

Ovo su sitnice u kojima griješimo, a nismo ni svjesne...
Vidi originalni članak

Kad prestanete raditi ove pogreške, imat ćete i prekrasnu, a još važnije, zdravu kosu! Riječ je o greškama koje činimo u svakodnevnoj njezi kose, a nismo ih ni svjesne...

Neredovito šišanje

Mnoge se dame ne žele šišati iz straha da iz salona ne izađu prekratke kose. Međutim, posjet jednom u mjesec ili dva je obvezan kako biste skratili vrhove i imali zdravu i njegovanu kosu. 

Agresivno češljanje

Često puta zaboravimo da češalj i nije najbolji prijatelj naše kose, osobito nakon pranja, dok je još vlažna. Preporuka je koristiti češalj širokih zubaca jer će se time manje oštetiti. 

Pogrešan odabir šampona

Nemojte kupovati šampon za kosu isključivo jer je na sniženju, već pronađite onaj koji uistinu odgovara vašem tipu kosu. Potraga neće biti jednostavna, no isplatit će se!

Pretopla voda prilikom pranja

Mnogima nema draže od kupke u vrućoj vodi, no, kako nije dobra za tijelo, jednako tako šteti i kosi. Aktiviraju se tazličita ulja pa kosa postaje masnija, a mlaka voda je bolji izbor jer će kosa biti čišća, a cirkulacija u tijelu bolja. 

Nošenje ručnika prilikom sušenja

Ovijanje glave ručnikom navika je koju rijetko tko ne primijenjuje, no to je pogrešno. Time se oštećuje folikula kose pa ju je bolje nježno protrljati od korijena prema vrhovima. 

Pogledajte 10 trikova za ljepšu i zdraviju kosu

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".