Zašto prve dame biraju plavu toaletu na inauguracijama ili na pobjedama na izborima?

Plava boja čest je odabir političara i prvih dama, a odabrana je iz vrlo određenog razloga.
Vidi originalni članak

Jakov Milatović pobijedio je na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori osvojivši oko 60 posto glasova, a njegova supruga Milena Milatović oduševila je na slavlju pobjede u klasičnoj plavoj haljini koja krojem podsjeća na haljinu koju je bivša prva dama SAD-a, Melania Trump, nosila na inauguraciji supruga i bivšeg predsjednika Donalda.

I nisu jedine koje su se odlučile za plavu boju na pobjedama na izborima ili inauguracijama, trenutna prva dama SAD-a, Jill Biden, također je na inauguraciji supruga i sadašnjeg predsjednika Joea Bidena nosila plavu haljinu.

Jackie Kennedy, jedna od najpoznatijih prvih dama SAD-a te modnih ikona, 1961. godine prisustvovala je inauguraciji svog supruga Johna F. Kennedyja te je odabrala plavi komplet koji je postao jedan od najpopularnijih odjevnih komada prvih dama. Najviše pažnje privukao je njezin pillbox šešir koji je postao kultni modni dodatak prepoznatljiv za njezin stil.

Ni sadašnja francuska prva dama Brigette Macron nije zaobišla trend nošenja plave boje na inauguraciji svog supruga Emmanuela. U svojoj puderastoplavoj haljini Louis Vuitton do koljena, s odgovarajućom jaknom inspiriranom vojničkim stilom, Brigette Macron uspjela je dati izjavu o svojoj neovisnosti i odbijanju da se uklopi u bilo koji ustaljeni okvir bez otvorenog odbacivanja prošlosti.

Plava boja čest je odabir političara i prvih dama, a odabrana je iz vrlo određenog razloga. U priopćenju za javnost, Markarian - američka marka dizajnerice Alexandre O'Neill koja se ponosi proizvodnjom robe po narudžbi te marka koja je dizajnirala haljinu Jill Biden, objasnila je da odjeća napravljena u raznim nijansama plavog označava povjerenje, samopouzdanje i stabilnost, kako piše Town&Country.

I naša poznata modna savjetnica Dubravka Prpić Znaor otkrila nam je nekoliko detalja o plavoj boji:

 Plava je kao boja sveprisutna u svijetu poslovnog i političkog odijevanja, a pastelna varijanta nerijetko je odabir supruga utjecajnih političara. Radi se o svjesnom odabiru nijanse koja u kulturi Zapada označava sigurnost i povjerenje. I dok je tamna snažnija, karakteristično muževnija, pastelna je nježnija no opet odličan odabir kao fizička, ali i vizualna pratnja muškarcu u tamno plavom odijelu. Stoga, radi se o suptilnoj stilskoj podršci njemu u tamom tonu, a opet sve skupa čini vizualni sklad. I da, Jackie je definitivno postavila taj trend, jer dame iz političkog svijeta, i u novije doba, 'prepisuju' od Prve dame koja je podigla ljestvicu odijevanja. -

Čini se kako će proljeće obilježiti jarke boje i upečatljivi uzorci: U ponudi već sad ima genijalnih modela!

FOTO: H&M Vezena pamučna haljina 29,99 € FOTO: H&M Vezena pamučna suknja 39,99 € FOTO: H&M Izvezeni korzet top 34,99 € FOTO: H&M Mini haljina s uzorkom 19,99 € FOTO: H&M Haljina uz tijelo 39,99 € FOTO: H&M Slip haljina s izrezom 49,99 € FOTO: H&M Haljina od finog pletiva 19,99 € FOTO: H&M Pleteni džemper 39,99 € FOTO: H&M Košulja heklanog izgleda 49,99 € FOTO: H&M Izvezena haljina od mješavine liocela 59,99 € FOTO: H&M Haljina na vezanje od satena 25,99 € FOTO: H&M Izvezeni top s otvorenim ramenima 34,99 € FOTO: H&M Izvezena maksi suknja 59,99 € FOTO: H&M Predimenzionirana košulja s vezom 49,99 € FOTO: H&M Vezene hlače 49,99 €

Chic i stajliš lepršave hlače obilježit će proljetnu sezonu; donosimo najbolje komade iz popularnog dućana
Važan korak za održivost u modi: Gucci izdao novi parfem prvi puta napravljen od recikliranog ugljika!
Neven Ciganović u ležernoj street style kombinaciji: 'Danas sam se osjećao mladoliko pa sam htio postići dječački školski look'
Odlično kombinira nespojive komade: 'Ovu kombinaciju sam odabrala u skladu s proljećem'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".