Zara zatvara 1200 trgovina diljem svijeta: Ne planiraju otpuštati radnike, a poboljšat će online prodaju

Ostat će otvoreno između 6700 i 6900 trgovina diljem svijeta, a više od milijardu eura bit će uloženo u internetsku prodaju
Vidi originalni članak

Inditex je najavio zatvaranje 1200 Zarinih trgovin diljem svijeta jer, zbog situacije koju je uzrokovala pandemija koronavirusa, žele povećati online prodaju. Kako piše Guardian, planiraju zatvoriti uglavnom manje dućane, a gubici su vidljivi i kod ostalih brendova Inditex grupacije, u Pull&Bearu, Bershki i Massimo Duttiju. 

Najveći broj trgovina zatvorit će se u Europi i u Aziji, a primjerice, samo u Velikoj Britaniji očekuje se zatvaranje 107 dućana. Bez obzira na zatvaranje dućana, zaposlenici neće ostati bez posla, već će dobiti drugu poziciju u tvrtci, primjerice, pripremati i pakirati robu za online prodaju. Kad se ukupnoj brojci pridoda 450 novootvorenih dućana, preostali broj Zarinih trgovina biti između 6700 i 6900, dok je "stara" brojka bila 7412 trgovina diljem svijeta. 

Tijekom pandemije koronavirusa, piše Guardian, Zara je zabilježila veliki pad prodaje pa je tako od 1. veljače do 30. travnja prodaja pala za 44% pa je kvartalni gubitak bio 409 milijuna eura. Porasla je internetska prodaja za 50% u odnosu na isto razdoblje lani, a vlasnik Inditexa Amancio Ortega planira do 2022. godine uložiti milijardu eura na internetsku prodaju. U planu je i investicija od 1,7 milijardi eura kako bi isporuke bile brže, a pošiljke se mogle pratiti u stvarnom vremenu. 

U galeriji pronađite 15 komada sa Zarinog odijela po posebnim cijenama koje želimo u vlastitom ormaru:

FOTO: Zara 199 kn FOTO: Zara 199 kn FOTO: Zara 179 kn FOTO: Zara 149 kn FOTO: Zara 149 kn FOTO: Zara 149 kn FOTO: Zara 149 kn FOTO: Zara 129 kn FOTO: Zara 119 kn FOTO: Zara 119 kn FOTO: Zara 99 kn FOTO: Zara 99 kn FOTO: Zara 79 kn FOTO: Zara 79 kn FOTO: Zara 79 kn

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".