Zara je svojoj Join Life liniji pridružila i zimske jakne - od recikliranih plastičnih boca

Noviteti u svijetu održive mode
Vidi originalni članak

Zara se svojom linijom Join Life već odavno pridružila brendovima koji propagiraju održivu modu, no ovaj je put otišla korak dalje i izbacila kolekciju zimskih puf jakni od recikliranog poliestera i prvi je put jedan dio tog poliestera izrađen od plastike prikupljene na plažama i obalama rijeka.

Plastika je prikupljena na obali Majanske rivijere, 50-ak kilometara od rijeka i obalnih područja bez formalnih sustava za gospodarenje otpadom. 

Prikupljena plastika razvrstava se kako bi se kasnije ispravno reciklirala. Pet materijal, korišten u izradi boca od vode, oporablja se i pretvara u reciklirani poliester, čime se troši manje vode, manje energije i manje prirodnih resursa, pišu na Zarinim stranicama. 

U njihovoj ponudi tako možete naći izvrsne i trendi zimske jakne čiji je i vanjski dio i ispuna napravljen od 100% recikliranog poliestera.

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".