Zanimljivosti o jedinstvenoj i nevjerojatnoj Schiaparelli reviji o kojoj se od jučer ne prestaje pričati

Schiapaelli je otvorio Pariški tjedan mode, a kreativni direktor francuske luksuzne modne kuće inspiraciju za novu kolekciju pronašao je u Danteovoj 'Božanstvenoj komediji'.
Vidi originalni članak

U Parizu je započeo Tjedan visoke mode, gdje je kultni brend Schiaparelli, na čelu s Danielom Roseberryjem predstavio kolekciju o kojoj se od jučer ne prestaje pričati. Društvene mreže vrve snimkama i fotografijama upečatljivih lookova s piste, kao i iz prvih redova,  a u prvi plan su svakako došle životinjske glave kao detalj na haljinama koje su nosile i neke od uzvanica poput Kendall Jenner, kao i modeli na pisti. Među njima su bila i slavna imena poput Shalom HarlowIrine Shayk Naomi Campbell.

Schiaparellijeva couture revija održana je u Petit Palaisu, a modni kritičari za Vogue komentiraju kako se na trenutke činilo da je riječ o kazalištu. Inspiracija za kolekciju bila je Danteova 'Božanstvena komedija' i 'Pakao', a Roseberry je usporedio neizvjesno putovanje glavnog junaka sa sumnjom koju dizajner osjeća kada krene dizajnirati. Prikazana kolekcija za proljeće/ljeto 2023. njegov je hommage sumnji. Poželio se, kaže, odmaknuti od tehnika koje su mu bile ugodne, koje je razumio, pa je umjesto toga izabrao nešto zastrašujuće, ali novo. Tako su i nastali najupečatljiviji detalji revije, životinjske glave leoparda, lava i vučice, koje u Danteovoj ikoničkoj alegoriji predstavljaju požudu, ponos i pohlepu. Brend je na društvenim mrežama istaknuo kako su životinjske glave ručno oblikovane, od pjene, smole, vune i svilenog umjetnog krzna te na kraju ručno oslikane kako bi izgledale što prirodnije pa tako nijedna životinja nije stradala pri izradi lookova za pistu, istaknuli su u objavi na Instagramu. 

Svoje bilješke o reviji, piše Vogue, Roseberry je završio riječima 'Inferno, Purgatorio, Paradiso', referirajući se na tri dijela koja čine 'Božanstvenu komediju'.

Jedno, rekao je Roseberry, ne može postojati bez drugog, što je za njega podsjetnik da radosti nema bez tuge ili ekstaze stvaranja bez mučenja sumnje. Upravo je to, pojasnio je, njegova inspiracija i podsjetnik u onim danima kada nadahnuće ne dolazi. 

Društvene mreže su podijeljene i oko lookova s piste i oko stajlinga uzvanica, među kojima su se istaknule Kylie Jenner i Doja Cat. Jenner je tako na reviju stigla u crnoj pripijenoj haljini s detaljem ogromne lavlje glave, u kombinaciji sa zlatnim sandalama i torbom. 

Doja Cat izgledala je poput žive skulpture, a za njezin look zaslužna je i vrhunska vizažistica Pat McGrath koja je, uz pomoć tima, glazbenicu prekrila s više od 30 tisuća Swarovski kristala.

Ukrašavanje je trajalo četiri sata i 58 minuta, a bilo je točka na 'i' kombinaciji korzeta, suknje i čizama u identičnoj crvenoj nijansi. 

U galeriji pogledajte još lookova s impresivne Schiaparelli revije

FOTO: Best Image/Pixsell FOTO: Best Image/Pixsell FOTO: Best Image/Pixsell FOTO: Best Image/Pixsell FOTO: Best Image/Pixsell Look s Tjedna mode u Parizu na kojoj je kreativni direktor Daniel Roseberry predstavio kolekciju inspiriranu Danteovom 'Božanstvenom komedijom'. FOTO: Best Image/Pixsell FOTO: Best Image/Pixsell FOTO: Best Image/Pixsell FOTO: Best Image/Pixsell FOTO: Best Image/Pixsell FOTO: Best Image/Pixsell FOTO: Best Image/Pixsell FOTO: Best Image/Pixsell FOTO: Best Image/Pixsell FOTO: Best Image/Pixsell FOTO: Best Image/Pixsell FOTO: Best Image/Pixsell

Zara je za proljeće pripremila jednu od najboljih kolekcija: Izdvojili smo komade nosive i na posao

Ivy, marketinška menadžerica: 'Volim spoj crnog i nečeg metalik, to mi je baš neki svemirski "vibe"'

Ni Hailey Bieber nije odoljela hit frizuri: Dugačku kosu drastično je skratila u kratki bob

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".