Zakon i moda: Ustavni sudac ima modni stil bez ijedne mane, čak i kada pogledate stare fotografije

Goran Selanec često je bio protagonist street style rubrika, što ne čudi s obzirom na njegov sjajan stil
Vidi originalni članak

U arhivi našeg najcjenjenijeg street style fotografa Gorana Čižmešije naišli smo na poznato lice, gospodina koji je zbog svog sjajnog stila često izlazio na stranicama street style rubrika. Riječ je zapravo o ustavnom sucu Republike Hrvatske Goranu Selancu, kojega je Goran često fotografirao u centru Zagreba u vrijeme dok je još radio na Pravnom fakultetu te bio nezavisni pravni stručnjak.

Na mjesto suca Ustavnog suda RH izabran je 2017. godine s pozicije zamjenika pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Kako piše u njegovu životopisu, rođen je 1976. u Zagrebu i kada je bio izabran u Ustavni sud, bio je od najmlađih ustavnih sudaca. Selanec je diplomirao na zagrebačkom Pravnom fakultetu 2000. godine, a već dvije godine kasnije magistrirao je na temu Europske konvencije o pravima čovjeka i njezinu utjecaju na hrvatski pravni sustav. Magistrirao je i doktorirao na jednom od najprestižnijih američkih sveučilišta - University of Michigan - na koje je otišao s preporukom svog mentora Siniše Rodina, jednog od naših najboljih stručnjaka na polju europskog prava. O Selančevim referencama dovoljno govori i podatak da je u to doba primljen i na Harvard, Northwestern, Stanford i Chicago, no sve ih je odbio zbog Michigana. Već pred kraj magisterija Selanec počinje raditi i na zagrebačkom Pravnom fakultetu i to kao znanstveni novak na Katedri za ustavno pravo. Nekoliko godina kasnije, odnosno 2004., prelazi na novoosnovanu Katedru za europsko javno pravo na istom fakultetu.

Kada je u pitanju njegov stil, funkcija određuje prilično jasan dress code, a Selanec ga poštuje noseći odijela koja mu sjajno pristaju. Njegov off duty stil je zanimljiv, nosi kardigane, cipele u boji, a rjeđe se odlučuje za odijela već radije kombinira sakoe i hlače. Često ga se u gradu moglo vidjeti s velikom torbom preko ramena i obaveznim širokim osmjehom. U nastavku možete vidjeti fotografije snimljene prije nego što je 2017. postao sudac Ustavnog suda, a Selanec se, za razliku od nas mnogih, zaista nema što sramiti fotografija iz prošlosti budući da su outfiti zaista izdržali test vremena. 

U galeriji pogledajte sve street style stylinge Gorana Selanca koje je snimio Goran Čižmešija:

FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija

Zgodan odvjetnik u outfitu bez greške: Nosi odijelo koji je odmak od klasike uz cipele koje su hit već godinama
Kakva genijalna kombinacija stajliš odvjetnice: Savršena je za dane kada želite ležernost, a istovremeno izgledati chic

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".