Zaigrana i snažna kolekcija IO SS 18 dizajnerice Ivane Omazić

Ivana Omazić i u kolekciji IO SS 18 pokazuje razigranu osobnost, snažan autorski rukopis i majstorstvo zanata
Vidi originalni članak

Knjige koje čita, muzeji koje posjećuje i ljudi koje susreće formiraju osobno iskustvo Ivane Omazić, međunarodno renomirane hrvatske kreatorice, koje upisuje u rad na vlastitom brendu IO.

Zbog takvog specifično subjektivnog pristupa, odjeća IO Ivana Omazić je poput njenog intimnog dnevnika, narativna i prožeta odrazom dizajneričine osobnosti, kao i slow fashion metodom koju primjenjuje pri izradi kreacija od osnutka vlastitog brenda. Ishodišna ideja nove, pete IO kolekcije SS 18 rodila se za posjeta pariškom Musée de l'Armée, mjestu na kojem su izložene vojne uniforme iz 19. stoljeća.

Ivana Omazić preuzela je siluetu uniforme Napoleonove Grande Armée, a ukrasni vez muzejskih primjeraka u kolekciji je zamijenila vlastitim konceptima – paškom čipkom, motivima japanskih tetovaža i za IO prepoznatljivim apstraktnim minimalističkim kompozicijama. I u ovoj kolekciji odjeća IO Ivana Omazić rezultat je ručnog rada, neuobičajeno velikog broja fitinga i istraživanja u konstrukciji, a dekoracije su bez iznimke izrađivane show fashion tehnikama – čipkanjem, ručnim oslikavanjem ili otiskivanjem.

IO SS18 kolekcija je koja vjerno prenosi autentičnu imaginaciju i razigrani pogled Ivane Omazić na vrijeme i svakodnevni život koji ju okružuje, kao i znanje, iskustvo i predanost ove međunarodno priznate majstorice zanata. Besprijekorno izrađena, IO SS 18 kolekcija predlaže čitavu žensku mini garderobu, prikladnu za nošenje u različitim prigodama i prošaranu optimizmom žute boje suncokreta.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".