Zagrepčanke više vole klasiku, dok su Splićanke modno odvažnije

U rubrici Look of the Day ugostili smo stajliš Splićanku Barbaru Kurtović
Vidi originalni članak

Profil 36-godišnje Splićanke Barbare Kurtović jedan je od onih koje s guštom pratimo na Instagramu. Poznata je pod nickom @bkpurplelove i na njemu rado dijeli svoje odjevne kombinacije i trenutke iz života. Za sebe kaže kako je jedna mama 13-godišnjoj godišnjoj djevojčici, supruga jednom “morskom vuku”, voli hranu, lijepe fotografije, knjige, dobar street style, a budući da radi u projektnom uredu, voli i interijere.

Za Splićanke kažu da su najljepše žene na svijetu, slažeš li se?

Definitivno uz fizički izgled imaju “ono nešto”, čime plijene pažnju, što ih izdvaja u mnoštvu drugih i čini ih među posebnijim ženama svijeta.

Isto tako, Splićanke jako drže do lijepog odijevanja. Koja je street style scena po tvom  mišljenju "jača" - splitska ili zagrebačka?

O da!! Morat ću ipak reći splitska, iako su meni neke od najbolje odjevenih upravo Zagrepčanke. Mislim da su Splićanke puno odvažnije, smjelije i hrabrije kada je riječ u slaganju kombinacija i kombiniranju stilova, što meni i mom stilu više odgovara, dok su Zagrepčanke klasičnije i s određenom dozom/mjerom.

Koje cure u Hrvatskoj, a koje vani po tebi imaju najviše stila?

Po meni najviše stila imaju Ljupka Gojić-Mikić, Iva Balaban, Karla Kaić, Ana Bacinger, a za vani bih izdvojila Miroslavu Dumu, Oliviju Palermo, Lenu Perminovu.

Koja boja u tvom ormaru prevladava?

Ja sam tipičan primjer nog black-white-grey-nude-repeat. Definitivno prevladava crna.

Trošiš li puno na odjeću, obuću, modne dodatke?

Dosta sam racionalna, ne idem izvan nekih svojih okvira i limita koje sam si sama zadala. Recimo da bih najviše novca izdvojila za modne dodatke. Mislim da oni, osim što upotpunjuju cjelokupan look, mogu jako puno podignuti i najjednostavniji outfit i dati mu neki poseban touch. 

Gdje većinom kupuješ? Koji su ti brendovi dragi?

Zara, H&M, Asos... Onom “dečkastom” dijelu mene tiha su patnja brendovi Oneteaspoon, Anine Bing, I Love Mr. Mittens, dok za ženstveniju, nježniju varijantu izdvajam hrvatske brendove Amarie, eNVy room, LeiLou by Alex te neizostavni Mr. Self-Portrait i romantični 'Sea' New York.

Koja ti je najstarija stvar u ormaru? Najskuplja? Najdraža?

Najstarija stvar u ormaru su mi neke vintage stvarčice iz maminog ormara, kao i tatin Oris sat i moja Levis traper jakna koju volim kombinirati na sve. Najskuplja mi je Louis Vuitton torba, a najdraža H&M conscious exclusive haljina.

Što si posljednje kupila?

Divan bijeli kombinezon iz Zare, idealan za ljetne večeri...

Koliko često pomisliš da nemaš što obući?

S obzirom na to da istu stvar kombiniram na različite načine, rijetko mi se događa da pomislim kako nemam što obući. Doduše, to mi se najviše događa kada su u pitanju večernji izlasci jer najviše kupujem stvari za dnevne kombinacije, tada dolazi do onog čuvenog “nemam što obući” momenta.

Cipele ili torbice? Zašto?

Definitivno cipele. Zato što i najobičniju kombinaciju podignem dobrim parom cipela, pogotovo kada je riječ o večernjoj varijanti, tada je štikla ta koja svaki outfit gurne u neku drugu dimenziju i daje WOW efekt.

Kada bi morala opisati svoj najčešći styling, nešto u čemu se najugodnije osjećaš, što bi to bilo?

Neki klošarski chic! Najviše volim nositi oversized odjevne predmete, prirodne materijale, dobar stari jeans, haljine, cool sunačane naočale i šešire. Veliki sam ljubitelj i obožavatelj street stylea pa mi takve kombinacije najviše i odgovaraju.

Što bi iste sekunde kupila da lova nije u pitanju?

Cijelu Diorovu Cruise kolekciju.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".