Zaboravite na mini tetovaže! Ove godine novi trend je mali nakit na ušima

Donosimo vam 7 različitih načina na koje možete furati male naušnice.
Vidi originalni članak

Iako nikada neće izaći iz mode (što će zasigurno obradovati vas koji ih imate jer ste svjesni toga da su trajne), tetovaže kao omiljeni modni buntovnički dodatak polako zamijenjuju oni manje zastrašujući, kada je u pitanju susret s iglom. 

'Curated ear' podrazumijeva laički rečeno 1000 pirsinga na uhu. Smatra se oblikom umjetnosti, a riječ je o brojnim pirsevima raspoređenima po cijelom uhu u najrazličitijim kombinacijama i formacijama, a svojstveni su osobi koja ih nosi. Ono što je presudno, svojstveni su i svakom uhu. Nikad nećete bušiti svoje desno uho tako da bude identično lijevome. Nikad. to bi bilo kao da si istetovirate identične tetovaže na dva različita mjesta ili na suprotnim dijelovima tijela. Simetrija je u ovom slučaju jedno veliko NE. 

Ali kako postići taj 'curated ear'? U načelu ne postoje pravila, ali postoje određeni trendovi kako grupirati naušnice koji su se pokazali popularnima. GLAMOUR UK donosi 7 stilova na koje se možete ugledati. 

1. Padajuće

U ovom se stilu naušnice nižu duž ušne školjke u malim razmacima. Možda zvuči napadno, ali zapravo je  estetski dosta elegantnije od ostalih kombinacija. Možete izabrati bilo koje male naušnice, od najjednostavnijih svakodnevnih do malo većih ringova. 

2. Nagomilano

Ako vam ideja bušenja hrskavice nije tako primamljiva, zašto ne biste jednostavno nagomilali naušnice na ušnu resicu?! Ovo izgleda posebno chic sa slatkim malim ringovima s dodacima poput ovih na slici. 

3. Mjestimično

Za one koji vole minimalizam kada je riječ o modnim dodacima, ovo je pravi odabir. Riječ je o samo nekoliko pirseva, ali strateški raspoređenih po uhu na neočekivanim mjestima. 

4. Varljivo

Ako niste ljubitelji pirsniga, odnosno bušenja uha i želite probušiti uho na što manje mjesta, onda se možete odlučiti za veće naušnice kako bi vaše uho izgledalo popunjenije. Na taj način funkcioniraju naušnice s više kamenčića poredanih jedan uz drugi pa tako mogu često stvoriti dojam više pirsinga. 

5.  Diskretno

Kao što i sam naziv kaže, ovaj je stil za one koji preferiraju što profinjeniji look. Najbolji je odabir za one koji obožavaju 'stud' naušnice, ringove ili 'huggije'. Ovaj stil izgleda odlično ako zadržite isti metal (srebro, zlato, čelik), a ubacite različite naušnice sa ili bez kamenčića.

6. Manžeta

Idealno za one sklone eksperimentiranju. Manžete su odličan dodatak ušima sa samo nekoliko pirsinga i dodaje određeni sjaj jednostavnijim pirsevima. Stavljaju se na rub uha i stvaraju privid više pirsinga. 

7. Eklektično

Još jedan stil čiji naziv sve govori. Ovaj je look za one koji su bezgranični kreativci. Opet, možda je bolje biti dosljedan u odabiru metala, ali što se tiče mjesta i tipa, ostaje vama na volju. Pet na ušnoj resici, nekoliko na hrskavici i možda još jedan par u tragus? Ma zašto ne?!  

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".