Zaboravite na klasičan baloner, ove jeseni nose se upečatljivi modeli koji kradu pozornost gdjegod se pojavite

Dizajneri su u novim kolekcijama predstavili modele koji imaju zanimljiv “twist”, ali zadržali su dozu elegancije i klasike koja ih čini toliko poželjnima i vječnima u ženskoj i muškoj garderob
Vidi originalni članak

Jesenskoj se sezoni uvijek veselimo i s nestrpljenjem je čekamo jer u prvi plan dolazi slojevito odijevanje u kojem kreativnost potpuno dolazi do izražaja. Jedan od odjevnih komada kojem se posebno veselimo je baloner, svevremenski klasik u ormaru kojem se rado vraćamo s prvim kišnim i hladnim danima. Podjednako je popularan u ženskoj i muškoj garderobi, a savršeno se uklapa u poslovno odijevanje, gdje su mnogi shvatili kako je ovaj komad itekako isplativ.

Jednom kad ga u kolekciju dodate, nosiv je godinama, a u tom je slučaju bolje “naginjati” klasici kako biste bili sigurni da će odoljeti prolaznosti trendova. Izvrsno nadopunjuje odijela i kostime, no jednako dobro izgleda kad se nosi uz traperice, bluzu, džemper, čak i najjednostavniju majicu. Upravo u tome leži njegov čar, kad ga jednom dodate u ormar, uvijek ćete rado za njim posegnuti, bilo da je riječ o svakodnevnim kombinacijama ili prigodama koje zahtijevaju poseban dress code.

Najpoznatiji, s kultnim mjestom u modnom svijetu, dakako je onaj s potpisom luksuznog brenda Burberry, koji dolazi s prepoznatljivim uzorkom, najčešće u podstavi balonera. Uz Burberry, brend koji je prvi predstavio balonere, bio je Aquascutum, još tijekom Prvog svjetskog rata kad su jednu od njegovih prvih verzija nosili britanski oficiri. Baloner svoju popularnost može zahvaliti specifičnom kroju – model na dvostruko kopčanje, strukiran, dugačak, s remenom, u bež boji, zbog ovih je karakteristika postao klasik u ormaru, no s godinama i novim trendovima dizajneri su u kolekcije dodali i nove modele u kojima se klasika isprepliće s trendovskim motivima.

Tako je i legendarni Burberry prepoznatljivom modelu dodao efektan crveni natpis, no klasičari i dalje mogu uživati u njihovim jednostavnim modelima ili pak izabrati crnu varijantu. I Max Mara predlaže jednostavnost, a naglasak stavlja na ramena i rukave koji baloneru ipak daju “statement” prizvuk. Ako želite napraviti potpuni odmak od klasike, uživat ćete u modnoj igri kakvu su predstavili brendovi kao što su Chloe, Jason Wu, Marni, MSGM, Proenza, Versace i Stand Studio. Pokazali su kako svevremenskom komadu dodati mali “twist”, a pritom ipak zadržati eleganciju koja baloner čini toliko poželjnim i toliko vječnim u garderobi.

Najbolje modele balonera s "twistom" za svaki stil pronađite u galeriji

Versace, My Theresa, 1393 eura Valentino, Outnet, 1154 eura Stand Studio, Outnet, 284 eura Proenza Schouler, Outnet, 1093 eura MSGM, Outnet, 329 eura MM& Maison Margiela, Outnet, 460 eura Marni, Outnet, 854 eura Moschino, Outnet, 556 eura M Missoni, Outnet, 479 eura Low Classis, Net a Porter, 725 eura Loewe, Net a Porter, 2900 eura J.W. Anderson, My Theresa, 1495 eura H&M, 80 eura H&M, 59 eura H&M, 23 eura Dries van Noten, Outnet, 448 eura Burberry, My Theresa, 2190 eura Burberry, MyTheresa, 1450 eura Bottega Veneta, My Theresa, 2500 eura Awake Mode, Net a Porter, 1490 eura

 

 

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".