Za šest godina sva Zarina odjeća bit će od održivih materijala!

Do 2025. godine sva njihova odjeća bit će od organskih, recikliranih ili održivih materijala.
Vidi originalni članak

Iz španjolske grupacije Inditexa, matične tvrtke Zare, u čijem su sastavi i Pull&Beara, Massimo Dutti, Bershka i Stradivarius kažu kako će do 2020. godine prestati prodavati i plastične vrećice, a do 2025. godine koristit će samo održive materijale. Materijali kao što su pamuk, poliester i lan bit će 100 posto organski, reciklirani ili održivi.

Od iduće godine u Zari će se moći pronaći i kontejneri sa starom odjećom koja će se potom reciklirati. Zara je također jedna od prvih brendova koja je ukinula korištenje plastičnih vrećica.

Čini se kako je održiva odjeća sve više u modi s obzirom da je nedavno i Asos uveo održive proizvode na svojoj stranici za sve ekološki osvještene kupce, a i Net-a-Porter također ima svoj održivi brend nazvan Net Sustain.

Pogledajte kako kupovati na sniženjima:

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".