Za ovu siluetu hlača kažu da će biti najpopularnija u 2024., ali i da pristaje svima

Poznate luksuzne modne kuće, od Louisa Vuittona i Saint Laurenta do Hermèsa i Armanija, također prihvaćaju ovaj novi trend.
Vidi originalni članak

Nakon što su sezone mini suknja vratile Hemline Index na modni radar, pojavio se novi trend – ‘teorija pojasa’. Ovaj trend sugerira da se suknje skraćuju tijekom dobrih vremena i produžuju kad dođu ekonomske poteškoće te nalaže da se hlače penju više uz torzo kad dionice padnu.

Iako bi se moglo činiti žalosnim govoriti o pojasevima u siječnju, godina koja je pred nama obećava dobrodošlu promjenu stilova niskih hlača koji su se predugo zadržali u ime nostalgije za Noughties. Ne govorimo o ponovnom pojavljivanju parova sa stezanjem remena kojima smo svjedočili nakon što se skup modela probudio u The Rowu, već o hlačama visokog struka koje, u nekim slučajevima, zahtijevaju ugrađeni korzet kako bi mogle stajati.

I tko je pokretač trenda za proljeće/ljeto 2024.? Jonathan Anderson u Loeweu. "Kako nešto promijeniti, tako da bude, 'o, da - prepoznajem Oxford košulju i bijele traperice', ali na čudan način?" upitao je. “Postoji subverzivnost novog oblika hlača, ali vrlo je civilizirano.”

Dijelom profinjene, dijelom matadorske, u skladu s nasljeđem španjolske kuće, Loewe kombinira svoje visoke hlače s ultra izrezanim debelim pletivom i košuljama, a stroga unutarnja struktura ovih hlača znači da nema puno mjesta za zgužvani pamuk oko leđa.,

Poznate luksuzne modne kuće, od Louisa Vuittona i Saint Laurenta do Hermèsa i Armanija, također prihvaćaju ovaj novi trend. Alaïa oduvijek ima najuži stegnuti struk, ali sljedeće sezone crne hlače izbijaju ispod prsa kako bi stvorile zadivljujući profil koji podsjeća na garderobu Davida Bowieja.

U Louis Vuittonu, reference Nicolasa Ghesquièrea o putovanju kroz vrijeme sletjele su negdje između 50-ih i 80-ih, s visokim hlačama koje se nose s uglađenim naramenicama preko gornjih dijelova s otvorenim ramenima.

Manje otkačen, više cool, Anthony Vaccarello donio je seksi večernju odjeću s potpisom Saint Laurenta i isporučio potpuno pamučnu kolekciju jednostavnih komada za svaki dan. Središte kolekcije? Visoke hlače s remenom koje se ponekad nose s jakim majicama, a ponekad s prozirnim majicama s dugim rukavima.

Kao i uvijek, The Row je zaslužan za kvalitetne komade koji izgledaju jednostavno sastavljeni, ali istovremeno i luksuzni, dok su u Hermèsu napravljeni da izvedu detalje koje zahtijevaju ove ekstremne proporcije. Ima nečeg senzualnog, ali zadivljujućeg u hlačama koje stežu struk, ali ove sezone ovaj kroj koji dolazi do rebra ima više nego što se vidi na prvi pogled.

Želite isprobati trend? Nogavice neka budu široke, uložite u kvalitetan remen (bez logotipa je bolje u skladu s pokretom prikrivenog luksuza koji je i dalje popularan) i držite se s dozom samopouzdanja.

Zgodna Tanja sjajno spaja 'nespojive' komade: Mini suknja i visoke čizme izgledaju odlično uz dugi kaput
Ne tako obične traperice koje možete pronaći na sniženju, a imaju moć osvježiti i najobičniju kombinaciju
Modne pogreške koje svi radimo i kako ih promijeniti, prema savjetima stilistice

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".