Za najbolje okićen bor pretplata na Večernjak

Djeca su se u Božićnom kutku družila i fotografirala s omiljenim Djedicom, a mnogi su također prionuli kreiranju ukrasa i čestitki
Vidi originalni članak

Sve je ovog vikenda prštalo od blagdanske radosti i dječje igre u Božićnom kutku Adventa u Arena Centru u organizaciji Večernjeg lista. Mnoštvo se mališana družilo i fotografiralo s Djedom Božićnjakom iz igraonice Carpyland, otkrilo mu svoje želje te šapnulo jesu li ove godine bili dovoljno dobri.

Advent je ludilo, zbog ovoga se isplati i satima putovati – Rad s djecom jedna je od najljepših aktivnosti na svijetu, a izgleda da uniforma Djeda Božićnjaka ne uveseljava samo najmlađe, već sve generacije – kazao je Josip Mikac, animator Carpylanda. Bogat program uključivao je i radionice kreiranja tradicionalnih božićnih ukrasa i čestitki Muzeja grada Zagreba, na kojima su uz pomoć ljepila, škara, šljokica i šarenog papira nastajala prava mala umjetnička djela.

– Tijekom adventa organiziramo brojne aktivnosti, ponajprije za djecu, kojoj pomažemo pri izradi ukrasa i osiguravamo im sav potreban materijal, pa nam se mogu pridružiti noseći sa sobom samo svoju maštu – istaknula je muzejska pedagoginja Marija Sabolić. Održano je i natjecanje u kićenju božićnog drvca, a najkreativnija su osvojila nagrade. Prvo mjesto nosilo je bon Arena Centra od 250 kuna i šest mjeseci pretplate na Večernji list, što je osvojila Jelena Klobučarić, dok su utješne nagrade bile dvije tromjesečne pretplate i ukrasni materijal Silvija stila.

Ta je tvrtka osigurala i velik broj ukrasa koji su se koristili te su savjetima pomagali u kićenju bora. – Sve se više ide na jednobojne varijante nego na šarene, a iz sigurnosnih i estetskih razloga preporučio bih i korištenje LED lampica – kazao je vlasnik Robert Jug. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".