Vunena vesta nekad je bila bakin omiljeni komad, a danas je ovaj komad dobio novu stilsku energiju!

Second hand dućani, u kojima ima brdo sličnih vesta, danas su postali ultraposjećene adrese jer treba reciklirati, a nađe se jako kvalitetnih predmeta.
Vidi originalni članak

Osim što je topla, vunena vesta ima i nenad mašan retrošarm, ne samo da nas podsjeća na neka bolja vremena, već odiše i uglađenom elegancijom. Davno je to bio bakin omiljeni komad, dok je djedica gledao omiljeni kviz u smeđem kardiganu. Danas je ovaj komad dobio novu stilsku energiju, obožavan je u varijanti sa suknjom ili haljinom, ukrašen remenom, brošem ili svilenim šalom.

Vunena kreacija ima sto lica, prugasta asocira na sedam desete, s velikim ramenima vesta je simbol osamdesetih, ravna poput tunike stigla je iz stila devedesetih. Uskoro nam stiže i vrijeme "ružnih" džempera, no posljednjih godina one su izgubile to nepoželjno ime, sad su cool, čak i one koje su nekada bile neugledne.

Povratak pletiva posljedica je ne samo aktualnosti retrotrendova, već i ove godine koja nas je vratila kući. Tu je i modna scena koja je okrenula priču, izuzetno opterećena činjenicom da je proizvodnja odjeće ekološki megaproblem. Naime, osim što smo ove godine naučili da je moguće i manje kupovati i da u ormaru imamo robe i za sljedećih pet godina, tu su i vintage stvari koje su sve popularnije. Second hand dućani, u kojima ima brdo sličnih vesta, danas su postali ultraposjećene adrese, jer ne samo da stvarno ima smisla reciklirati stvari, već je to često prilika da se pronađe nešto kvalitetnije.

Nekada je odjeća bila bolje kvalitete nego danas, generalno gledano. Razlog je to više za još jednu cool vunenu vestu. A prigoda je svaka, od poslovnog sastanka preko konferencije na Zoomu do šetnje na jesenskom suncu i večernjeg izlaska.

Odlične modele pletiva iz dizajnerske i high street ponude izdvojili smo u galeriji

Self Portrait, Matchesfashion, 320 € Roland Mouret, Outnet, 453 € Mr. Mittens, Matchesfashion, 625 € Monse, Net a Porter, 1019 € H&M, 40 € H&M, 30 € H&M, 19 € H&M, 19 € Gucci, Matchesfashion, 1890 € Chloe, Matchesfashion, 790 € Acne, Outnet, 196 €

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".