Vrijeme je za sako, svevremenski komad koji uvijek spašava u situaciji kad ne znamo što odjenuti

Sastavni dio kapsulagarderobe je i sako, svevremenski komad koji je nosiv u svim godišnjim dobima, čemu, među ostalim, i duguje svoju popularnost
Vidi originalni članak

Ako ste ovog proljeća odlučili posložiti tzv. "kapsula" garderobu, kvalitetan sako njezin je sastavni dio. Takav način odijevanja i kupovanja odjeće sve je popularniji u proteklih nekoliko godina, a temelji se na kvaliteti odjevnih komada, što kvantitetu baca u drugi plan. Ideja kapsula garderobe je napuniti ormar klasičnim komadima i modnim dodacima koji su onda nosivi u različitim prigodama i na različite načine, bez obzira na ono što trenutačno ima "trendi" predznak.

Sastavni dio kapsula-garderobe je i sako, svevremenski komad koji je nosiv u svim godišnjim dobima, čemu, između ostalog, i duguje svoju popularnost. Još sitno brojimo do kalendarskog početka proljeća, a u toploj sezoni jaknu ostavljamo doma i rado je mijenjamo efektnim sakoom.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako ste u potrazi za onim savršenim, najbolje je uložiti u model koji ne poznaje prolaznost trendova, primjerice neki u neutralnim nijansama kakve predlažu Balmain, Fendi, Sandro, H&M.... Bazičan će se model izvrsno uklopiti u poslovno odijevanje, pogotovo ako ono zahtijeva stroži dress code, no jednako će dobro funkcionirati i kad se nosi u kombinaciji s jeansom i običnom, bijelom majicom, inače također sastavnim dijelovima kapsula-garderobe. U posljednje vrijeme, kako trenirke doživljavaju vrhunac svoje popularnosti, možemo vidjeti da sako i majica s kapuljačom izgledaju neočekivano dobro, što je savršena modna formula za kavu u gradu ili ležeran petak na poslu. Ako ste spremni za takav ležerno-formalan spoj, potražite oversized model ili onaj naglašenih ramena koji ima retro-prizvuk.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gledajući sako na web shopu ili kako visi na polici u ormaru, može vam se čini da je preklasičan, jako formalan ili možda prejednostavan. No, upravo tu uskaču upečatljivi modni dodaci poput zlatne ogrlice ili marame s uzorkom, koji će dati dozu chica svakoj kombinaciji. Zato, jaknu ostavljamo doma, vrijeme je za omiljeni sako, nosiv od jutra do mraka!

Najbolje sakoe iz dizajnerskih i high street dućana izdvojili smo u galeriji:

Theory, Outnet, 302 eura Saint Laurent, net-a-porter.com, 2290 eura Sandro, Outnet, 214 eura Peter Do, Outnet, 962 eura Iris and Ink, Outnet, 217 eura H&M, 69 eura H&M, 60 eura H&M, 29 eura Altuzarra, net-a-portercom, 1595 eura

Kustosica Anita Ruso: 'Kad sam se vratila u Hrvatsku, bila sam bez posla, ali ona je i dalje moj prvi izbor'
Koledžicom po modnom svijetu: Udobne i chic loaferice koje trendseterice nose s prvim toplijim danima

Glumac i model super stil ima u malom prstu: 'Ovu "hudicu" imam još od osnovne škole, još par stvari od tada rado nosim'
Dora je influencerica i prevoditeljica čiji stil obožavamo i super nosi najtrendi komade sezone

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".