Vrijeme je za pastelne nijanse: Izdvojili smo najljepše komade u bojama koje su pravi vjesnici proljeća

Raznolikost nijansi, svježina siluete i općenito stilska pozitiva, obavezni su u danima koji su sve dulji i ljepši
Vidi originalni članak

Prognoza vremena najavila je divnu smjenu u ormaru, garderoba će se uskoro pretvoriti u osunčani, cvjetni vrt. Raznolikost nijansi, svježina siluete i općenito stilska pozitiva, obavezni su u danima koji su sve dulji i ljepši. Osim toga, povratak elegancije i superženstvenosti očit je nakon godine trenirke, a u fokusu brojnih dizajnera i stilista su krojevi inspirirani nekadašnjim dekadama.

Iako su veste i dalje sveprisutne, ipak su postale ljepuškaste, više nisu simbol odjevnog predmeta koji nosimo samo jer je – udoban. Ipak, retro pedesete, četrdesete, pa čak i sklad tridesetih, ove sezone i godine velika su inspiracija modnim autorima koji su odlučili napraviti promjene nabolje. Velike haljine u tonu lavande, cvjetnog motiva, majice sa šljokicama koje imitiraju mikroreflektore i kaputi u boji sunca osvojit će ulice i naše ormare, s naglaskom na mekoću siluete.

Proljeće je uvijek simbol promjene, vrijeme velike smjene u odijevanju, spremanje sivih outfita i otkrivanje neke nove modne energije. Ako smo zimske, hladne dane proveli u crnim hlačama, sada je vrijeme da one dobiju novo ruho. Razni pasteli i atraktivni tonovi uselit će se u našu svakodnevicu i postaviti temelje za ono što dolazi nakon, a to je još jedno ludo ljeto. Pa i sami laganiji krojevi odlično izgledaju kad je ton pozitivan, osvježavajući.

Nježnije haljine neodoljive su pojačane cvjetnim motivima i svjetlinom boje, a ako želite nešto posebno, tu su volani. Inspirirane španjolskim flamenco haljinama, raskošne kreacije jednostavno pozivaju na ples, jer svaki je dan dobra prilika za stilski party. Osim haljina, hoodica i lepršavih bluza, ovo proljeće najavljujemo i divnim tanjim kaputima, u tonovima u koje je tako lako zaljubiti se. Ravni krojevi, midi ili maksi dužine, nerijetko su ukrašeni remenom, a ovratnik je skladan, ponekad nedefiniran, pa djeluje vrlo mekano.

Za ljubiteljice jednobojne siluete ovi trendovi su idealni – fora izgleda cvijeće od glave do pete, a svakako i neka nježna boja. Koloristička inspiracija dolazi iz svijeta klasičnog britanskog vrta, ovisno o tome kakav buket želite. Tu su i neodoljivi modni dodaci, ovosezonske hit torbice dolaze u blagim nijansama, najavljuju doba minimalizma. Male i kožnate, kompaktnog kroja, IT torbe inspirirane su devedesetima i vremenom kad su modni dodaci bili jednostavni i superfunkcionalni

Pacco Rabanne, Outnet, 305 eura Alexander McQueen, Outnet, 908 eura LoveS-hackFancy, Outnet, 318 eura JW Anderson, net-a-porter. com, 366 eura H&M, 10 eura H&M, 10 eura Giambattista Valli, net-a-porter.com, 1968 eura Erdem, Outnet, 678 eura Dolce & Gabbana, Outnet, 808 eura

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".