Dobar, stari jeans nosimo od glave do pete: U novim kolekcijama sigurno ćete naći idealan komad za sebe

Generacija Z proglasila je uske traperice (koje su sastavni dio svakog ormara!) – staromodnima. Umjesto toga, predlažu modele ravnih nogavica
Vidi originalni članak

Nedavno je traper došao u prvi plan i to zahvaljujući generaciji Z, čiji su predstavnici u jednom od TikTok videa rekli kako skinny traperice više nisu “in”. Štoviše, tvrde da su oni koji nose uske traperice – stari, odnosno da se milenijalci, osobe rođene između 1981. i 1996. godine, skinny trapericama zapravo sramote. Umjesto toga preporučuju “rezane” traperice ravnih nogavica, a u prilog njihovim preporukama idu i modeli iz novih kolekcija high street i dizajnerskih dućana jer će proljeće biti u znaku ne baš običnog trapera.

Vrijeme je za otkačene traperice koje postaju pravi statement komad u ormaru i zvijezda svake odjevne kombinacije. Ako volite nešto malo drukčije, uživat ćete u dizajnu Ricka Owensa, kao i modelima s potpisom brenda Germanier koji spaja jeans i štras. Tu je i baggy jeans, model koji je “preplavio” nove kolekcije omiljenih brendova, a super ideju za kombiniranje dao nam je Chanel – uz dobar jeans dovoljna je tek obična majica, klasičan sako i efektan remen koji će cijeli stajling podići na još bolju razinu. Upravo se u tome i krije čarolija dobrog para traperica, koje nam svima trebaju u ormaru – spasit će svako ono jutro kad ne mate ideje što odjenuti jer je dovoljno tek nabaciti cool t-shirt ili džemper, dok se još uvijek nalazimo u prijelaznom, zimsko-proljetnom razdoblju.

S dolaskom toplijih dana (konačno), u fokus se vratila dobra, stara traper jakna. Ležerna je, laka za kombiniranje, svestrana jer paše na sve, od lepršavih haljina pa do kožnih hlača i predimenzioniranih džempera, pa nimalo ne čudi što je jeans jakna toliko omiljen komad, i u muškoj i u ženskoj garderobi. Klasičari će obožavati retro model koji je rezultat suradnje brendova H&M i Lee, a oni odvažniji uvijek je mogu isfurati u kombinaciji od glave do pete. All jeans kombinacije izgledaju jako stajliš, a za inspiraciju ukradite ideju s revija modnih giganta Gucci i Alexander McQueen kako ne biste postigli kontra-efekt, nego postali nova street style zvijezda.

Traper je svoje mjesto pronašao i na romantičnim suknjama, sakoima kojima pruža odmak od klasike, pa čak i na balerinkama, za sve one koji žele total look. Bez obzira na to držite li se klasike i dobrog, starog skinny jeansa za koji tvrdimo da će uvijek naći mjesto u ormaru, ili volite nove i otkačene modele, s traperom nećete pogriješiti jer će dominirati proljetnom garderobom i uličnom modom, bilo u detaljima bilo od glave do pete.

Najbolje komade od jeansa s dizajnerskim i high street potpisom potražite u galeriji

Valentino, Outnet, 762 eura Sandro, Outnet, 139 eura MM6 Maison Margiela, matchesfashion, 430 eura H&M x Lee, 49 eura H&M, 50 eura Germanier, Matchesfashion, 970 eura Drkshdw by Rick Owens, Outnet, Curent Elliot, Outnet, 204 eura Carolina Herrera, Outnet, 869 eura Aquazzura, Outnet, 315 eura

Hercegovka s njemačkom adresom: 'Ne spremam se dugo, kombinacije već imam u glavi'
Leopard je vladar ormara za detalje: 10 savršenih torbi koje će upotpuniti svaki stajling u novoj sezoni

Uvijek divna Franka: 'Ova kombinacija jedno je od elegantnijih izdanja u kojem me se može vidjeti u gradu'
Kako kombinirati trenirku i kaput? Studentica odnosa s javnošću prava je majstorica u spajanju nespojivog

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".