Vraćaju nam se "platforme": Trend kojeg volite ili "preskačete" obilježit će proljeće i ljeto, a trendseterice ih već nose!

Trendseterice i cure čiji stil rado pratimo već ih nose. Tako ih je među prvima isfurala Chiara Ferragni koja ih je nosila još u listopadu prošle godine.
Vidi originalni članak

Da moda ima ciklički karakter pa trendovi dolaze, odlaze i ponovno se vraćaju potvrđuje i povratak jednog "novog-starog" trenda. Radi se o "platformama", sandalama i cipelama zbog kojih jedva čekamo da zatopli pa ih kombiniramo uz mini haljine, bermude i traperice. 

Trendseterice i cure čiji stil rado pratimo već ih nose. Tako ih je među prvima isfurala Chiara Ferragni koja ih je nosila još u listopadu prošle godine. Tada je za odlazak na Versace reviju odabrala crveni model, a nekoliko tjedana kasnije na Asosu se pojavio cijenom znatno pristupačniji model koji neodoljivo podsjeća na dizajnerski.

Ovakav model cipela ima epitet "omražen" - volite ih ili preskačete kao trend. Obilježile su razdoblje sedamdesetih godina prošlog stoljeća, disko-eru i plesni podij, a sad nam dolaze u verzijama kojima je teško odoljeti. Dizajnerska su imena već prihvatila ovaj trend, a sve ih više viđamo i u ponudi high street kolekcija pa vjerujemo da će u toploj sezoni obilježiti street style i modu na društvenim mrežama. 

CR Fashion Book piše da platforme imaju zanimljivu povijest koja seže sve do starih Grka koji su ih nosili kako bi izgledali više i pokazali svoj viši društveni status.  Nosile su ih Venecijanke u 16. stoljeću kako im raskošne haljine ne bi dodirivale tlo, a postale su hit u tridesetim godinama zahvaljujući dizajneru Salvatoru Ferragamu koji je kreirao platforme za Judy Garland

Obilježile su disko-razdoblje i lude sedamdesete, a vraćaju se i dvadesetak godina kasnije, i to u obliku punk-modela. Jedan od najpoznatijih je onaj s potpisom Vivienne Westwood koje je Naomi Campbell prošetala po modnoj pisti.  U glazbenom svijetu, isfurale su ih Spice Girls, a u svoje ih je revije uključio i Alexander McQueen pa su ih trendseterice i ljubiteljice mode brzo uključile u svoje kombinacije za svaki dan.

Ovih ih je dana prošetala i stilistica u Farfetchu Andriana Gazić, i to genijalan model s Valentino potpisom. Bež, u lakiranoj verziji, s platformom i ultra-visokom potpeticom, svakako je riječ o paru cipela koje bi svatko poželio u kolekciji. Ona ih nosi na više kombinacija, odvažno na bijele čarape i s romantičnim prizvukom, u paru s točkastim hulahopkama. Ipak, pravi će naglasak na njima biti kad zatopli, u proljetnoj sezoni. 

U jednom party-izdanju isfurala ih je i glazbenica Nika Turković koja je crvenim modelom osvježila kombinaciju hlača i crop topa u zemljanim nijansama. 

 

Vlasnica zagrebačkog salona donosi sve što trebate znati o bobu i super trik s kojim ćete otkriti pristaje li vam kratak rez

Sve popularniji način za oblikovanje valova u kosi: Ne oštećuje je, a trebate samo čarape ili remen ogrtača

Za ovih 15 parfema kažu da su najbolji svih vremena: Otkrijte novog ili pronađite starog mirisnog favorita!

Hit četku za sušenje i stiliziranje kose pronašli smo na super sniženju, evo gdje je kupiti!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".