Vraćaju li se klompe? Nosi ih Dua Lipa, predstavili su ih luksuzni brendovi, a ima ih i u high street ponudi

Među prvima ih je isfurala Dua Lipa koja je na Instagramu objavila fotografiju efektne odjevne kombinacije, upotpunjene upravo klompama s visokom potpeticom. Kombinirala ih je s bijelim trapericama i otkačenom jaknom, a klompe su u svoje kolekcije već dodali luksuzni dizajnerski brendovi Celine i Bottega Veneta
Vidi originalni članak

Ako pogledate trendove u svijetu obuće posljednjih 10 godina, jasno je da elegancija nije bila u fokusu. Glomazne tenisice, čizme koje izgledaju poput modela za planinarenje, tzv. dad sandals za koje dizajneri najavljuju da će biti hit i ovog proljeća, pa čak i Crocsice... Estetika "ružnog" i dalje je je broj jedan, a ako je suditi prema modnim pistama, ponudi u dućanima i izboru celebrity dama, ovog proljeća vraćaju se i - klompe! 

Među prvima ih je isfurala Dua Lipa koja je na Instagramu objavila fotografiju efektne odjevne kombinacije, upotpunjene upravo klompama s visokom potpeticom. Kombinirala ih je s bijelim trapericama i otkačenom jaknom, a klompe su u svoje kolekcije već dodali luksuzni dizajnerski brendovi Celine i Bottega Veneta koji ih predlažu kao hit odabir za 2021. godinu. 

Međutim, prvi ih je u svoje kolekcije uklopio francuski dizajnerski brend Hermès koji ih je pistom prošetao još u listopadu 2020., predstavljajući nove kolekcije za proljeće i ljeto 2021. Naime, gotovo sve odjevne kombinacije koje smo tada imali prilike vidjeti bile su zaokružene upravo klompama, a ako ste tada bili skeptični da će zaživjeti kao trend, čini se da je Hermès ipak bio u pravu. Tada su pokazali modele u crnoj, bijeloj, smeđoj i bež boji, a kako smo pisali i tada, čini se kako su u Hermèsu tada ozbiljno mislili da bi ovaj par obuće mogao dominirati gradskim ulicama s prvim toplijim danima jer su ih kombinirali s mini suknjama, kožnim jaknama, haljinama, kombinezonima, odijelima... 

Ni high street dućanima nije trebalo dugo da u svoje kolekcije dodaju ovaj pomalo omraženi model obuće pa tako, primjerice, u Zari, već možemo pronaći različite modele od 349,90 do 999,90 kn. U Mangu smo pronašli tek jedan model s otvorenim prednjim dijelom, čija je cijena 449,90 kn, no vjerujemo da će ih, s toplijim danima, i ostali brendovi dodati u svoje proljetne i ljetne kolekcije. 

Ono kad od najobičnijih komada napraviš savršen outfit: Divna psihologinja prava je majstorica u tome

Kombinaciji prekrasne prevoditeljice ne možemo pronaći manu: 'Ne bih nosila crosice, prekratke hlačice...'

Do savršenih valova u kosi za manje od pet minuta: Isprobajte viralni hit s TikToka za odličnu frizuru

Agentica za nekretnine super izgleda u otkačenoj jakni i tenisicama koje baš nikad ne izlaze iz mode

 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".