Vraćaju li se 'dad sandals' u modu? Nekad nimalo cool cipele sada su dobile dizajnerski look i nose ih trendseterice

Dad sandals, koje su se nekoć smatrale nekul, doživjele su nevjerojatan preporod u svijetu mode. Ove udobne i praktične sandale, poznate po svojim zdepastim potplatima i ležernoj privlačnosti, sada prihvaćaju kako pojedinci tako i dizajneri
Vidi originalni članak

‘Dad sandale’, nekada smatrane oličenjem nepopularnih i nimalo cool obuće, iznenađujuće se vraćaju u svijet mode. Ove udobne i praktične sandale, često karakterizirane svojim zdepastim potplatima, čičak trakama i sveukupnom ležernom estetikom, sada su prihvatile modno napredne osobe i dizajneri. Od pista do uličnog stila, dad sandale osvajaju modni svijet.

Ponovno oživljavanje dad sandala može se pripisati sve većoj popularnosti trendova normcore i athleisure, koji slave udobnost i opušteniji pristup stilu. Svojim funkcionalnim dizajnom i opuštenom privlačnošću, ove sandale savršeno se uklapaju u ovaj modni etos. One pružaju osvježavajuću alternativu tradicionalnijim i ponekad restriktivnim opcijama obuće.

No, velika zasluga vraćanju ovih sandala ide modnoj marki Chanel. Chanel je prvi put lansirao svoje dad sandale 2019. Ove chic cipele, koje su dobile ime po tome što podsjećaju na ravne sandale s remenom koje bi tate nosili na obiteljskom odmoru, postale su veliki trend ‘ružnih cipela’.

Dizajnerske sandale imaju dva remena preko stopala sa zlatnom opremom, kao i čičak traku oko gležnja i debele potplate. Prvi model je predstavljen u crnoj koži, ali je Chanel od tada razvila isti stil u bezbroj boja i stilova.

Nakon što su modne influencerice i slavne osobe kao što su Alexa Chung i Blake Lively primijećene kako ih nose, bilo je jasno da su dad sandale zacementirale svoje mjesto kao nezaobilazan predmet u ormaru svakog modno osviještenog pojedinca.

Međutim, nisu samo vrhunski dizajneri prihvatili trend dad sandala. High-street brendovi poput Zare, H&M-a i Topshopa ponudili su vlastite verzije pristupačnih parova dad sandala, čineći ih dostupnima svima.

Sa svojim debelim potplatima i podesivim naramenicama pružaju izvrsnu potporu vašim stopalima, što ih čini savršenim izborom za svaku priliku. Ove se sandale bez problema mogu upariti sa širokim rasponom odjevnih kombinacija, od ležernih kombinacija trapera i majica do lepršavih ljetnih haljina. Dodaju neočekivani element svakom izgledu, dajući mu bez napora cool i pomalo nostalgičnu vibru.

Vrhunski brendovi kao što su Balenciaga i Prada također su objavili svoje vlastite luksuzne iteracije dad sandala, s vrhunskim materijalima i istaknutim elementima dizajna. Ovaj spoj visoke mode i praktičnosti dodatno je stavio dad sandale u središte pozornosti mode.

Ako razmišljate o odabiru dad sandala, na raspolaganju vam je mnogo opcija koje će zadovoljiti vaše stilske preferencije. Od klasičnih neutralnih tonova do živih boja, pa čak i dizajna s uzorkom, tu su sandale za tatu za svakoga. Eksperimentirajte s različitim kombinacijama odjeće kako biste pronašli savršenu ravnotežu između udobnosti i stila.

U all-black kombinaciji istaknula se na zagrebačkoj špici: 'Moja odjeća je većinom crno-bijela kako bi kosa došla do izražaja'
T-shirt s printom i porukom odličan je proljetni komad uz koji se kombiniraju baloneri, jakne, blejzeri...
Mermaidcore nokti: Nova trend manikura koja donosi dašak ljeta

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".