Vraća se trend iz 90-ih: Japanke se nose uz sve kombinacije - od dnevnih i ležernih do noćnih i svečanijih

Ove jednostavne, ali udobne cipele sa specifičnim remenjem svoju slavu su dosegle u devedesetima, a sada se ponovno vraćaju na scenu mode kao neizostavni modni dodatak
Vidi originalni članak

U posljednjih nekoliko sezona, modni svijet svjedoči povratku trendova iz prošlosti, a jedan od njih koji smo primijetili kod modno osviještenih pojedinaca je povratak popularnosti japanaka. Ove jednostavne, ali udobne cipele sa specifičnim remenjem svoju slavu su dosegle u devedesetima, a sada se ponovno vraćaju na scenu mode kao neizostavni modni dodatak za razne kombinacije od dnevnih i ležernih do noćnih i svečanijih.

Japanke su postale sinonim za ljetnu obuću zbog svoje jednostavnosti, praktičnosti i prozračnosti. Njihov karakterističan dizajn s plastičnim remenjem i gumenim potplatom pruža udobnost i olakšava kretanje, čineći ih idealnim izborom za opuštene ljetne dane. Međutim, današnji modni trendovi idu korak dalje, te se japanke sada nose u raznim prilikama, bez obzira na to jesu li formalne ili neformalne.

Naime, prije samo nekoliko tjedana u Cannesu, slavne osobe odlučile su se odreći svojih potpetica na crvenom tepihu u korist japanaka. Jedna od njih je bila i Jennifer Lawrence, koja je uz raskošnu crvenu haljinu s potpisom Diora kombinirala crne japanke, kako smo već pisali na Divi.

Modni stručnjaci i dizajneri prepoznali su potencijal japanaka kao stilskog dodatka i počeli su ih kombinirati s raznim odjevnim komadima. Sada možete vidjeti japanke koje se nose uz lepršave ljetne haljine, traperice, suknje, kratke hlače, ali i elegantne večernje haljine. Taj kontrast između ležernih i elegantnih elemenata čini japanke izuzetno zanimljivim modnim detaljem koji privlači pažnju.

Osim što su chic i udobne, japanke također pružaju praktične prednosti. Lako se održavaju, brzo se suše i mogu se nositi na različitim terenima, bilo da je riječ o plaži, gradu ili nekom svečanom događaju na otvorenom. S obzirom na sve veću svijest o održivosti i recikliranju, japanke su također popularne jer se mogu izrađivati od recikliranih materijala, što ih čini ekološki prihvatljivima.

Uz povratak trendova iz 90-ih, jedan poseban oblik japanke je ponovno postao popularan - japanke s platformom. Ove moderne reinterpretacije klasične japanke donose dozu retro elegancije i udobnosti, istovremeno pružajući dodatnu visinu.

Japankama s platformom dodaje se debeo gumeni potplat. Ovaj dizajn pruža dobru potporu stopalima, smanjuje umor i daje dojam produženih nogu. Iako je njihov izgled pomalo robustan, japanke s platformom se izvrsno uklapaju u razne stilove kombinacija od dnevnih do večernjih.

Mala crna haljina dugo nije izgledala ovako odlično: Njezin je stajling super inspiracija ako niste fan boja i uzoraka
Kombinaciju studentice građevine odmah ćete htjeti kopirati: 'Nikad ne bih nosila Uggsice i leopard uzorak'
Imaju li šamponi i regeneratori rok trajanja? Stručnjaci za kosu objašnjavaju kako znati kada ih zamijeniti

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".