Vole ga celebrity dame i 'it' cure, a omiljeno je modno rješenje i za formalne prigode i za svaki dan

Nije trebalo proći mnogo vremena da odijelo pronađe svoje obožavateljice među ženama tog doba, a ljubav prema komadu koji rado “krademo“ iz muškog ormara, ostala je sve do danas
Vidi originalni članak

Yves Saint Laurent ime je koje prvo pada na pamet pri spomenu ženskih odijela. Jedno od najvećih modnih imena stoji iza Le Smokinga iz 1996. godine, ženske verzije smokinga u kojoj se inspirirao muškim odjevnim komadima, ali im je unio potrebnu dozu ženstvenosti. Kažu kako je Gabrielle Coco Chanel ta koja je žene oslobodila od neudobnih korzeta kreiravši ženske jahaće hlače, a Yves Saint Laurent bio je taj koji im je upravo “Le Smokingom“ dao moć.

Nije trebalo proći mnogo vremena da odijelo pronađe svoje obožavateljice među ženama tog doba, a ljubav prema komadu koji rado “krademo“ iz muškog ormara, ostala je sve do danas. Liza Minelli, Cathérine Deneuve i Bianca Jagger pokazale su kako savršeno krojeno odijelo može izgledati fantastično i ovom elegantnom i klasičnom komadu dale novi opis – “odijelo je nova haljina“. Da je tome uistinu tako, potvrđuju i brojne celebrity dame poput Jennifer Lopez, Charlize Theron i Blake Lively koje znaju da se tajna savršene odjevne kombinacije za crveni tepih krije upravo u klasičnom odijelu.

Upravo Blake Lively možemo prozvati apsolutnom kraljicom kad su u pitanju odijela – njezina su pojavljivanja u javnosti često obilježena upravo odijelima različitih krojeva, materijala i boja. Jednako joj dobro pristaje klasika, upečatljivi uzorci, vječni baršun, kao i trendovski neon. Ona jednostavno zna kako nositi ovaj moćan komad i u njemu izgledati glamurozno, samopouzdano i ženstveno.

Posljednjih su nekoliko sezona odijela postala i glavne zvijezde street style scene – žene ih nose u svakodnevnim prigodama, kombinirajući ih s cipelama na blok-petu, balerinkama, salonkama, gležnjačama, tenisicama, što najbolje i svjedoči njegovoj svestranosti.

Ako još uvijek nemate “the“ odijelo koje će biti najstylish rješenje u danima kad vas muči svima poznat problem “nemam-što-odjenuti“, možda je kraj zime i skorašnji početak proljeća upravo pravo vrijeme da ga dodate svojoj kolekciji. To savjetuju i dizajneri i high street brendovi – zaljubili smo se u modele s piste s potpisom luksuznih brendova Proenza Schouler, Isabel Marant Diora i Alice + Olivia. Christopher Kane predlaže da zablistate u prljavobijelom od glave do pete, dok Altuzarra bira vječnu sivu koja će se odlično uklopiti u ormar za svako godišnje doba.

Izdvojili smo najljepša odijela iz dizajnerske i high street ponude:

Zara 499 kn Zara 299 kn Zara 399 kn Zara 199 kn Petar Petrov, Matches Fashion, 570 eura Petar Petrov, Matches Fashion, 1010 eura Sies Marjan, Matches Fashion, 1585 eura Sies Marjan, Matches Fashion, 855 eura Christopher Kane, Matches Fashion, 1795 eura Christopher Kane, Matches Fashion, 895 eura Altuzarra, matches Fashion, 1755 eura Altuzarra, Matches Fashion, 1755 eura

S neutralnom se paletom boja slaže i Petar Petrov koji predlaže bež model na dvostruko kopčanje. Svi koji žele odmak od klasike, mogu isprobati upečatljiv model boje fuksije s potpisom brenda Sies Marjan ili high street varijantu u prljavoružičastoj nijansi koju smo pronašli u najnovijoj Zarinoj kolekciji.

Ako su haljine ipak vaš prvi izbor, pronašli smo odlične modele koji neodoljivo podsjećaju na model koji je nosila Sanja Musić Milanović na inauguraciji

FOTO: H&M H&M 49,99 eura FOTO: H&M H&M, 59,99 eura FOTO: outnet Forte_Forte, 267 eura FOTO: outnet Mansur Gavriel, 372 eura FOTO: Asos £12.29 FOTO: Asos £45.56 FOTO: matches fashion Fendi, 1900 eura FOTO: Net A Porter La Collection, 840 eura FOTO: Net A Porter Casasola, 1700 eura FOTO: Net A Porter Olivia Von Halle, 770 eura

Naravno, ni u svijetu odijela ništa ne može proći bez uzoraka, a status najpopularnijeg i dalje ima karirani print koji je postao pravi klasik u svakom ormaru. Zara se i ove sezone odlučila za već provjerenu formulu pa u kolekciju dodala sivi karirani model za koji predviđamo da bi uskoro mogao dobiti predznak “sold out“.

Odijelo je komad u koji se isplati uložiti pa birajte klasičnije krojeve koje ćete nositi godinama – hlače na crtu i duži sako dvostrukog kopčanja najbolji su odabir te ćete ih moći nositi “od jutra do sutra“ te kombinirati s drugim komadima u ormaru na bezbroj novih načina. Upravo je to ono što kod odijela obožavamo!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".