Voditelj Galerije Kranjčar i art model odličnog stila: 'Moj je modni izričaj rijetkost u Hrvatskoj'

Voditelj zagrebačke Galerije Kranjčar i art model poznat je po kreativnim tamnim odjevnim kombinacijama te umjetničkom pristupu odjeći
Vidi originalni članak

U našim je krugovima Josip Joško Tešija poznat kao ljubitelj crno-bijele avanagarde, a nerijetko ga za suradnju uzimaju razni naši umjetnici, upravo radi njegova pristupa odijevanju.

- Moj je izričaj rijetkost u Hrvatskoj, a to je avangarda. Moja temeljna boja je crna, emancipacija svih boja, a nakon nje tu su mi bijela i siva, nekako se u tome najbolje osjećam. Smatram da je najvažije da se osoba u onome što nosi dobro osjeća. Volim i avangardu u nakitu, kao i potpis domaćih modnih dizajnera koji rade manje kolekcije narukvica, ogrlica i prstenja posebnog izričaja - rekao nam je Tešija, odjeven u kreacije Tomislava Bahorića, s nakitom iz Lapidariuma. Bitni su mu i materijali, smatra da je prirodan tekstil najbolji i najugodniji.

Hvali naše dizajnere te smatra da imaju fantastičnu ponudu.

- Hrvatski dizajn se može usporediti sa stranim dizajnom, nema tu nikakve razlike. Kupujmo naše, kupujmo hrvatsko. Materijali su divni, izvedba je divna, konstrukcija sašivena besprijekorno - navodi Tešija pokazujući vlastite komade koje je izabrao za snimanje.

Neke od tih kreacija nosi godinama, njegov je bezvremenski stil izvan trendova, što mu olakšava kreiranje kapsula garderobe koju s lakoćom kombinira. Lako je nositi sve sa svime, a i praktično je u više sezona i godišnjih doba jer se radi o prirodnim materijalima koji dišu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ovo su sve komadi koje nosim sezonama, neki su stari i po 10 godina. Smatram da se ne treba puno trošiti na na garderobu. Kupite nešto novo i kombinirate sa starim. Evo, ovo potpisuje modna dizajnerica Nada Došen, to je svilena bluza, ručno bojena. Onda dolazi Tomislav Bahorić s bolerom, a tu su i njegove hlače te izvrstan kaput za koji uvijek netko pita od kuda mi. Tu je i jedna njegova ugodna suknja koju obožavam nositi - navodi.

Ima i odjeću s potpisom Ljerke Zmaić koja mu radi odjeću od one radne. Među favoritima je i kaput kojeg nosi godinama, jer smatra da dobru robu možemo nositi kroz više sezona.

Tešija ima specifičan stil koji mu dopušta da se igra kreacijama i detaljima na vlastiti način, a s nakitom većih dimenzija svojim omiljenim outfitima daje umjetnički štih.

Tamna avangarda njegovo je područje modne igre, a podrška domaćim autorima za njega je gušt. Slojevitost i razne teksture s perforacijama nerijetko se dešavaju u dnevnim kombinacijama, a kad je o detaljima riječ, nakit radi u suradnji s domaćim umjetnicima.

Statement broš, prsten ili ogrlica imaju posebno mjesto u njegovoj garderobi, on bira elemente koji imaju poruku ili priču. I tako pristupa odijevanju, svaki je komad poseban za sebe te ima specifično mjesto u njegovoj garderobi.

Što se sve zna o zdravstvenom stanju i liječenju Kate Middleton nakon otkrića o dijagnozi raka
Stajliš par u trendi kombinacijama: 'Imamo sličan stil, ali se ne usklađujemo kad idemo zajedno van'
Prisjetili smo se genijalnog stajlinga Matije Vuice u kojem su pažnju plijenile zanimljive cipele

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".