Olja Vori otkrila koji su must have komadi u kojima ćete blistati ove jeseni

Kolumnistica Dive i jedna od najbolje odjevenih Hrvatica ovaj put piše o tome što će se nositi ove jeseni
Vidi originalni članak

Kad sam bila djevojčica, modna pravila su bila "nemoj zajedno nositi crveno i crno, crno i smeđe, tamnoplavo i crno". I obvezno cipele, torba, pa i remen u istoj boji. Na našu sreću - moda više ne robuje pravilima. Moda je igra i što to prije shvatite, bit će vam zabavnije i lakše neopterećeni hodati svijetom. Naravno, pojedina mjesta i događaji imaju određeni dress code, ali o tome neki drugi put.

Street is my runway

Danas je u modi dopušteno sve, kombiniraju se uzorci i boje koji su nam ponekad nezamislivi.  Cvijeće je posvuda, cvate u svojim divnim jesenjim bojama i neće vam dopustiti da se prepustite tmurnom vremenu i kišnom raspoloženju. Zemljani tonovi žuta-oker -konjak kao baza u kombinaciji sa cvijećem ukazuju na to da se jesen vratila u grad.

Crvena!

Moja najdraža boja je trenutno apsolutni hit, a to je crvena. Sve nijanse crvene od koraljne, pa do boje crnog vina/burgundi nose se i kombiniraju. Za hrabre total look, ali i samo jednim detaljem u crvenoj boji lako je podići cijelu kombinaciju.

Baršun 

Toliko ga volimo, da se nosi već drugu sezonu za redom. Ako birate jedan komad u tom materijalu, neka to budu cipele po mogućnosti Prada ili nešto elegantnije poput Aquazzure.

Točkice i leopard

Ne mogu da se ne osvrnem top uzorke u ovoj sezoni, a to su leopard i točkice. Mnogi od leopard uzorka bilježe i smatraju ga kičastim i napadnim.  Ja se ne bih nikako složila s tim, a u prilog tome ide i činjenica da ih Dolce&Gabbana imaju u svojoj basic ponudi godinama i sigurna sam da se jako dobro prodaju. Točkice su profinjene i daju dašak glamura, ali isto tako nisu pomodne, one su za mene klasika.

Blejzer 

Neizbježan komad u ormaru ove jeseni, predlažem karirani uzorak, lako ga je kombinirati i dobro podize običnu casual kombinaciju traperica i bijele košulje.

Čizme čarape

Boom na modnoj sceni svakako su "socks" model čizama koje je prva izbacila Balenciaga, a dobro su ih prekopirali svi ostali. Sigurna sam da, kad ste ih prije 2-3 mjeseca prvi put vidjeli, "Ja?! Nikad!!" Ali nikad ne reci nikad jer tako su udobne, baš kao čarape i dobro se kombiniraju da ih nećete željeti skinuti sve do prvog snijega.

Bikerske čizme

I opet moćnu Balenciaga po mome mišljenju već godina nitko nije skinuo s trona po pitanju bikerskih čizama, koje se nose i ljeti i zimi, a osim crne, obogaćene su još i bijelom i burgundi bojom.

Torbe

Ove se jeseni nose se svakakve, bile kao ukras ili su velike i funkcionalne - moraju biti dlakave, krznene a u hladnijim danima će vam grijati ruke. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".