Vjenčanica od 590 m materijala i frak kao Becksov: Ovo je jedno od najljepših domaćih vjenčanja

Petra i Josip Konyit žive u Australiji, a u rujnu su se vjenčali u Hrvatskoj i priredili jedno od najljepših slavlja
Vidi originalni članak

Petra i Josip Konyit su 26-godišnjaci koji od neadvno zajedno žive u Australiji, a u Zagrebu su imali spektakularno vjenčanje kojem su prethodile dugačke pripreme, većinom na daljinu! Petra je imala dvije djevojačke, a svadba je održana na uistinu čarobnoj lokaciji. No, krenimo redom - od zaruka!

Petra se prisjeća prosidbe:

Nakon pet godina veze, Josip me zaprosio na najluđi mogući način, na CMC festivalu nakon mog nastupa za Lanu Jurčević. Vjenčali smo se dvije godine kasnije, i to u Hrvatskoj jer nam je u srcu to pravo dom, a počeci i uspomene najviše nas vežu upravo uz Zagreb.

Budući da živi na dvije POTPUNO različite strane svijeta i ima društvo s kojim je morala proslaviti i u Hrvatskoj i u Australiji, Petra nije imala samo jednu djevojačku:

U Australiji su me cure iznenadile i pripremile mi djevojačku. Nismo spavale više od 25 sati i mislim da je sve ostalo uopće suvišno komentirati. Ono što je u Australiji posebno je "Bridal Shower", tj "Kitchen Tea" - riječ je o tulumu koji se radi samo za žene, a muškarci nisu dobrodošli. Najčešće je to kod kuće gdje se sve lijepo ukrasi, pripremi se hrana i odredi se dress code. Žene se druže, igraju igrice i donose se darovi za useljenje u novu kuću. Jako fora stvar!

Što se tiče djevojačke u Hrvatskoj, htjela je nešto sasvim drugačije od klasičnog izlaska za vikend. Sve je organizirala unaprijed i nije moglo bolje ispasti, kako sama kaže. Unajmile su jedrilicu na tri dana i zaplovile su Jadranom.

Na jedrenju su obišle sve moguće uvalice i restorane, a navečer su zapartijale u klubu u Vodicama. Petra kaže kako joj je to bilo definitivno najbolje žensko druženje i nešto će zauvijek pamtiti. 

Kao i sve do sad, i vjenčanje je, naravno, bilo posebno! Prvo su se vjenčali kod matičara, a za lokaciju su odabrali Crikvenicu:

Jako su rijetke prilike u kojima se svi možemo okupiti. Josipovi žive u Melbournu, kum i njegova cura su iz Sidneya, a tu su i naša braća i njihove cure, moji roditelji i kuma koja je i Zagreba. To je bila idealna prilika da se svi podružimo uz more, finu hranu i proslavimo tjedan dana ranije u krugu najuže obitelji. Lokacija je bila predivna - vjenčali smo se u hotelu Amabilis, a sve je dodatno uljepšao zalazak sunca koji je bio prekrasan, kao i ukusna hrana.

Petra je nosila Jimmy Choo štikle, haljinu koja je bila ručni rad i Francis Zagreb šešir koji je, kako sama kaže, svima bio najdraži dio outfita. Josip je nosio odijelo iz Zare i Bočak cipele koje su rađene po mjeri. 

I, konačno, trenutak koji su dugo čekali, ali i za koji su se "pošteno" pripremali, i to na - daljinu! Naime, Petra je sve sama organizirala, bez agencije i bez ikakve profesionalne pomoći. Pomogli su im prijatelji i obitelj kad je sve bilo jako gusto, no većinu je uspjela sama odraditi:

Planiranje je trajalo godinu i pol dana. Iz Australije sam preko mailova i telefonskih razgovora obavljala sve što sam mogla, a ostatak sam napravila kad sam došla u Hrvatsku tri mjeseca prije samog vjenčanja. Kad sam došla, radilo se punom parom. Za lokaciju smo odabrali Wedding Resort Corberon, točnije šator "Woods" jer ne volimo zatvorene, klasične sale. Mjesto je predivno i oduzima dah već samo po sebi jer se nalazi usred šume, usred netaknute prirode gdje dekoracija gotovo ni nije potrebna.

Petra kaže kako voli usavršiti sve do zadnjeg detalja pa je brigu oko cvijeće povjerila, kako sama kaže, teti Valentini koja je imala cvjećarnu na Cvjetnom trgu i saslušala svaku njezinu fiks ideju te je pretvorila u realnost. Na cvijeću su radile tri žene preko 27 sati, a bilo je puno posla jer je Petra zamislila "cvjetne konstrukcije".

Jedna je bila iza stola za mladence i imala je krov s kojeg je visilo cvijeće. Druga se nalazila iznad podija, a treća je bila pozadina za slikanje puna "pampas trave". Boje su bile bijela i zlatna jer nije htjela previše odskakati od tradicije, a kaže kako je uvijek lijepo vidjeti bijelo cvijeće. 

Posebne zlatne stolce, zlatni pribor za jelo i podtanjure te svijećnjake unajmila je dodatno. Imali su i bijele kaučeve pored podija s personaliziranim JPKONYIT jastucima. To nije bio jedini personalizirani komad - tu su bila i velika svjetleća #JPkonyit slova. Na svadbi su imali i drvenu bijelu kućicu kao šank s ginom na ulazu u šator. Torta i slatkiši bili su iz Magnolije, a Petra ističe da ekipi svaka čast za tortu jer je to bio izrazito zahtijevan posao s obzirom na to da je imala čak šest katova i mnoštvo detalja. 

Kao zahvalnice izmislila je Nutellu i mini šampanje s personaliziranom etiketom, a bilo je i personaliziranih kutija Tic Tac-a. Izbor glazbe povjerila je Maji Šuput jer, kako kaže, za nju je ona definitivno najbolja zabavljačica na našoj sceni, a nastupom na njihovom vjenčanju to je samo dodatno potvrdila:

Iako je imala strganu nogu, napravila je atmosferu za pamćenje. Za prvi ples pjesmu je pjevala moja jako draga prijateljica Lana Jurčević, a odabrala sam "Pravu ljubav". To je bio trenutak u kojem smo svi pustili suzu i zauvijek ćemo ga pamtiti. Uz njih, pjevala je i ZsaZsa pjesmu "Sve u meni se budi", a imali smo i DJ-a EmBee-a, koji je godinama radio najbolje partyje na RNB Confusionu.

Gostima su priredili posebno iznenađenje, plesnu točku. Budući da je Petra cijeli život bila u plesu, a ples je dio nje te je dugo plesala s Lanom Jurčević, odlučila je napraviti koreografiju koju je osmislila i izrealizirala jedna od djeveruša i jako dobra prijateljica - Sara Abramović.

Sara je ujedno vlasnica prve agencije za plesačice u Hrvatskoj "Inside Out", a plesna točka bila je mix stranih pjesama:

Mogu vam reći da smo se baš zabavile vježbajući za nastup, a sam nastup bio je točka na "i".

I posljednje, ali svakako ne i manje važno - odjevne kombinacije mladenaca. Josip je nosio frak i odijelo kakvo je nosio David Beckham na vjenčanju. Kažu kako su znali oduvijek da će nositi frak, no potvrdili su tek kad je Beckham izašao s tom kombinacijom na kraljevskom vjenčanju. Uz to, nosio je cipele s Christian Loboutin potpisom. 

Petra je, umjesto klasične vjenčanice, odabrala kombinezon:

To je remek-djelo našeg dečka koji trenutno živi u Beogradu - "Demode Couture" by Boris Kargotić. Oduvijek sam znala da ne želim tradicionalnu vjenčanicu i koju god sam odabrala, to nije bilo to. Znala sam da ću nositi hlače i da će sve biti puno bisera i kristala, a za to je najbolji izbor bio Demode Couture jer je sve ručni rad. Korišteno je više od 590 metara materijala, a haljina je unikat. Veo i ukras za kosu bili su ručni rad naših cura koje se kriju iza imena "Perlet", a štikle su Sophia Webster - ručni rad s biserima i Swarovski kristalima.

Djeveruše su, sasvim netipično, bile u bijelom, a Petra je tako odlučila jer jednostavno voli kad je sve u bijelom. Nije joj se sviđala ideja da su djeveruše u istim haljinama, već je htjela da outfit svakoj istakne karakter i stil pa je odredila samo boju, ali ne i cijele odjevne kombinacije.

Čak je i kuma bila u bijelom!

I djeveri su imali određenu boju - svi su morali biti u crnom, no mogli su birati stil koji im najviše odgovara. 

Nije bilo klasičnog dolaska po mladu, već su se našli u crkvi. Josip je Petru prvi put vidio na ulasku u crkvu kad je s tatom hodala prema oltaru: 

Zadnju noć proveli smo odvojeno - Josip je ostao sa svojim dečkima, a ja s curama u stanu u centru Zagreba. Ujutro smo se odvojeni spremali i našli se u crkvi. Svi su nas pitali za našu limuzinu koja je još jedna zanimljiva točka vjenčanja. Naime, radilo se o retro vintage Excalibur limuzini koja nas je vozila od crkve pa na slikanje i na koncu do šatora.

Inače, Petra je po struci osobna trenerica, a uz sport obožava modu pa je ponosna vlasnica fashion storea "Street Box" već tri godine.Sa suprugom Josipom počela je voditi i prvi hrvatski couple blog JPfashfitlifestyle by JPkonyit prije tri godine. Kad su se upoznali, Josip je bio profesionalni nogometaš - upoznali su se u Zagrebu prije sedam i pol godina, a nakon nekoliko godina karijere u Europi, odlučili su se preseliti u Australiju, točnije u Melbourne, gdje je Josip zapravo rođen i odrastao. U Hrvatsku je došao samo zbog nogometne karijere.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".