Vječni šarm pedesetih

FOTO: Getty FOTO: Getty FOTO: Getty FOTO: Getty
Divna moda sredine prošlog stoljeća uvijek se iznova vraća. Komadima koji tako laskaju ženskim oblinama teško je odoljeti. Spojeni s urođenom glamuroznošću glumice Tamare Garbajs, odveli su nas u svijet “Momaka s Madisona”.
Vidi originalni članak

Posljednjih mjeseci zagrebačku glumicu Tamaru Garbajs gledali smo, među ostalima, u ulogama Barbare Ban u seriji Stella i Sonje Župan u Zori dubrovačkoj. Likovi, osim različitih karaktera, imaju i različit stil odijevanja. Tamara je otkrila koji joj je draži: “Onaj Sonje Župan. Jako mi se sviđalo nositi vojnu uniformu, gojzerice, utjelovljivati mušku energiju. Odijela, košulje,  baloneri..., i privatno mi je to bliži stil. U visokim petama i pripijenim haljinama uživala sam samo dok sam igrala Barbaru, privatno ne uživam u takvoj odjeći.”

Povratak devedesetih u modu joj se ne sviđa, a o svom stilu kaže: “Ne pratim trendove. Odijevam se i biram komade koji mi se sviđaju, neovisno o sezoni i trendu.” Od dizajnera s domaće scene sviđa joj se rad Keti Balogh: “Keti Balogh je u modnom smislu obilježila godine mog studiranja, njeni bezvremenski komadi imaju trajno mjesto u mom ormaru.” Što se tiče modnih dodataka, Tamaru ćete u gradu zamijetiti po dobroj torbi i kvalitetnim čizmama. “Od dodataka torbe su mi najbitnije. Volim velike torbe u koje mi stane sve što mi treba za dan, od Tominih nindža kornjača i vode do tekstova za snimanje.”

Ova ljubiteljica čizama nosi najviše ravnu obu-ću. “Štikle preko dana ne nosim nikad. Zimi su to harley čizme, traperice i debele veste. Ljeti balerinke, sandale ravnih potplata i haljine, kratke traperice... Traperice mogu nositi uvijek i svuda, imam ih poprilično, uglavnom skinny i boyfriend. Za večernja događanja odijevam odjeću primjerenu prigodi.” Zbog bavljenja modelingom u ranim dvadesetima Tamara je naučila kako je njegovano lice jedna od osnovnih stavki ljepote: “Chanel je moj izbor kad je u pitanju dekorativna kozmetika. Otkad sam kupila prvi ruž do danas vjerna sam tom brendu. Njihovi puderi i korektori su najbolji. Što se tiče preparativne kozmetike, u obzir ne dolazi ništa drugo osim Biologique Recherche.”

Tamara je zaljubljena u putovanja. Od najranije dobi putovala je s majkom, a baveći se manekenstvom upoznala je gotovo sve modne prijestolnice. Najljepše joj je bilo raditi u New Yorku, a posebno je zavoljela Madrid u kojem je živjela godinu dana. Jedva čeka da ga pokaže šestogodišnjem sinu Tomi, kao i ostatak svijeta koji želi proputovati s njim. “Veselim se svakom našem putovanju, uživam u njegovu veselju zbog otkrivanja novoga”, kaže Tamara.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".