Vesna Pisarović i danas je poznata po svojim pop hitovima, a evo kako joj se stil mijenjao tijekom godina

Popularnost joj je naglo skočila kada je 2002. pobijedila na Dori te tako predstavljala Hrvatsku na Pjesmi Eurovizije 2002.
Vidi originalni članak

Hitovi pjevačice Vesne Pisarović nezaobilazni su dio playlisti svih tuluma, a pjevačica i danas održava koncerte i nastupe na kojima oduševljava publiku koji su je pratili na početku karijere. Najviše je poznata po svojim pop hitovima iz 2000-ih godina, ali njezina glazbena karijera započela je sredinom 1990-ih, kada se preselila u Zagreb i počela nastupati po klubovima te pisati vlasititu glazbu.

Popularnost joj je naglo skočila kada je 2002. pobijedila na Dori te tako predstavljala Hrvatsku na Pjesmi Eurovizije 2002. Njena pjesma "Everything I Want" (Sasvim sigurna) dospjela je na 11. mjesto. 

Za nastup na Dori odabrala je elegantnu bijelu haljinu ukrašenu dijamantima i prorezom na jednoj nozi. Kosu je pustila raspuštenu, a šminku ostavila jednostavnu uz crnu olovku oko očiju i nude ruž na usnama. Haljinu je uparila uz chic otvorene sandale također ukrašene dijamantima, ali i jednostavnim srebrnim nakitom.

U jednom intervjuu za Večernji list otkrila je što danas misli o Dori i Eurosongu:

- Možda griješim, ali čini mi se da su se danas stvari ponešto promijenile, te da to nema istu težinu kao prije. Uz današnju “reality” televiziju, uz internet i društvene mreže koji su svugdje oko nas, Dora i Eurosong možda su bliže jednom “talent showu”, nego onoj staroj velikoj estradnoj mašineriji. U svakom slučaju, čini mi se da se kod nas taj veliki spektakl zabave, što je Eurosong postao, možda još uvijek shvaća preozbiljno. -

Za nastup na Euroviziji 2002. promijenila je svoj kostim sa Dore na sasvim drugačiji komplet. Naime, odlučila se za crne hlače i crnu dolčevitu bez rukava koja je oko vrata imala sitne dijamante. Stajlingu je dodala i veliki crni remen, a jedno što je ostalo isto kao i na nastupu na Dori su njezine sandale.

Rijetki su glazbenici koji svojevoljno napuste estradni, lakoglazbeni milje i odu u jazz ili alternativu, najčešće je suprotno. Vesna Pisarović učinila je baš to: prije više od deset godina prekinula je uhodanu karijeru pop-pjevačice u Hrvatskoj i otisnula se u Nizozemsku, na studij jazz pjevanja.

No, na hrvatskoj sceni, uvijek je bila zapamćena kao velika pjevačica, ali i modna ikona sa svojim trendi i odvažnim kombinacijama. Tako smo je često mogli vidjeti u kratkim, uskim haljinama koje prate liniju tijela. Haljine su često imale razne aplikacije, poput šljokica i dijamantića

Od elegantnih haljina i odijela do ležernih kombinacija s trapericama i majicama, njezin stil ne poznaje stroge okvire. Ona voli kombinirati različite teksture, uzorke i boje kako bi postigla zanimljive i originalne kombinacije. Od cipela često nosi štikle, većinom su to visoke platforme koje nosi i danas, a mogli smo je vidjeti i u elegantnim salonkama.

Voljela je eksperimentirati i s frizurama, kako stilovima tako i bojama. U jednom periodu njezine karijere mogli smo je vidjeti sa jarko crvenom kosom. Drugim prilikama kratila je kosu, puštala je dugu, nosila kovrče i bila potpuno ravna. 

I danas je dosljedna svom stilu, ali s malim preinakama modernih trendova. Tako je i danas često možemo vidjeti u kratkim haljinama koje otkrivaju njezine vitke noge i zavodljivu figuru. Tu su, naravno, i njezine kultne platforme koje i dalje nosi uz gotovo sve svoje scenske kombinacije.

No, ovih dana također je možemo vidjeti u chic odijelima, pogotovo u predimenzioniranom modelu koji je popularan zadnjih par sezona. Tako je za ovogodišnji nastup u zagrebačkom klubu Boogaloo odabrala sivo odijelo koje se sastojalo od uskog sakoa spuštenih ramena te hlača širokih nogavica - odličan spoj ležernog i elegatnog.

U galeriji pogledajte kako se stil Vesne Pisarović mijenjao tijekom godina:

FOTO: Boris Ščitar/Pixsell 2005. FOTO: Igor Šoban/Pixsell Na probama za Euroviziju 2002. FOTO: Igor Šoban/Pixsell Na probama za Euroviziju 2002. FOTO: Igor Šoban/Pixsell Na probi za Euroviziju 2002. FOTO: Igor Šoban/Pixsell Na zabavi uoči održavanja Eurovizije 2002. FOTO: Igor Šoban/Pixsell Na zabavi uoči održavanja Eurovizije 2002. FOTO: Igor Kralj/Pixsell Snimanje emisije Dora 2005. FOTO: Robert Anić/Pixsell Dodjela 3. Hrvatskog modnog Oscara 2006. FOTO: Davor Puklavec/Pixsell Koncertna promocija novog albuma Tonyja Cetinskog "Budi uz mene", 2005. FOTO: Davor Puklavec/Pixsell Finalna večer Dore 2005. FOTO: Petar Glebov/Pixsell Nastup u glazbenoj emisiji "HR TOP 20" 2007. godine FOTO: Igor Kralj/Pixsell Zvijezde Hit Recordsa zapjevale svoje najpoznatije pjesme 2012. FOTO: Davor Javorović/Pixsell Jazz trio Peti Standard održao koncert u sklopu Osječkog ljeta kulture 2015. FOTO: Dalibor Urukalović/Pixsell Promovirala novi album i spot u caffe baru Pločnik 2017. FOTO: Ivica Galović/Pixsell S jazz bendom nastupala na Brodskom glazbenom ljetu 2017. FOTO: Tomislav Miletić/Pixsell Na Fashion.hr 2017. FOTO: Duško Jaramaz/Pixsell Prva večer 21. festivala Dalmatinske šansone 2018. FOTO: Duško Jaramaz/Pixsell Na 21. Dalmatinskoj šansoni održana Večer novih skladbi 2018. FOTO: Marko Prpić/Pixsell 14. humanitarni koncert "Želim život" Zaklade Ana Rukavina 2019. FOTO: Goran Kovačić/Pixsell Koncert "Natrag u budućnost - Od klasične do moderne jazz avanture" 2020. FOTO: Instagram @vesna.pisarovic Dora 2021. FOTO: Duško Jaramaz/Pixsell Na tvrđavi Barone Vesna Pisarović i jazz kvartet održali koncert 2021. FOTO: Instagram @vesna.pisarovic FOTO: Instagram @vesna.pisarovic FOTO: Instagram @vesna.pisarovic FOTO: Instagram @vesna.pisarovic FOTO: Davor Javorović/Pixsell Koncert u Osijeku 2022. FOTO: Instagram @vesna.pisarovic

Preslatka mama i kći prošetale odlične ljetne stajlinge: 'Čak i nemamo sličan ukus, Oliva je počela sama birati kombinacije'
Kazališni i modni producent: 'Bijela košulja je must have preko ljeta, dobro izgleda na sastancima i praktična je'
Osvojila nas je simpatičnošću i stilom: 'Ako mi je nešto od trendova zanimljivo, to nosim, ali inače ih ne pratim'
 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".