Veliki uspjeh za Loretu Gudelj: Naša dizajnerica zatvorila Ljubljana Fashion Week

Vidi originalni članak

Loreta Gudelj, dizajnerica brenda Loré zatvorila je prvi dan Ljubljana Fashion Week-a s kolekcijom Las Coloradas/Guadalajara inspiriranom meksičkim prirodnim lokalitetom, ružičastom lagunom na poluotoku Yucatán, arhitekturom Guadalajare te umjetničkim djelima Daniela Burena izvedenim u Hospicio Cabañas Capilla Tolsá.

Sukladno bojama inspiracije dizajnerica je birala tonove ružičaste i plave koje asociraju na lagunu, te intenzivne boje čija inspiracija su svodovi Burenovog oslika kapele. Kolekcija je u potpunosti izvedena od rustikalnog bojanog lana i svile, a na dijelu je materijala rađen ručni vez u skladu s autohtonim meksičkim florealnim motivima te sitotisak na lanu s autohtonim astečkim uzorkom. 

Loré odjevni predmeti uvijek su izvedeni od prirodnih materijala bez dodatka sintetskih vlakana s naglaskom na ručnu proizvodnju te uključuju haljine, hlače, bluze, košulje i topove u različitim krojevima s čestim motivom volana koji su tradicionalni element meksičkih nošnji. Kolekciju su upotpunili modeli sandala s vezom UPcollection iz Mass Hrvatska u bojama odjevnih predmeta.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".