Uz traper, bež ili smeđu boju, ovoga su proljeća ružičasti detalji itekako dobrodošli da podcrtaju styling

Ružičasta je ove godine prisutna na različitim materijalima, a među zanimljivijim kombinacijama su traper i saten, čiji spoj čini pravi kontrast, ujedno elegantan i raskošan
Vidi originalni članak

Sočne nijanse ružičaste stižu nam iz svijeta cvijeća, čim proljeće pokaže svoje najljepše lice, naša garderoba postaje pravi vrt. Ruže, frezije, tulipani i božuri imaju tonove koje želimo nositi. Lijepo je referirati se na njih u čitavoj silueti, no tu su i modni dodaci kojima je lako manipulirati i nositi ih na razne komade. Ova sezona posvetila je ovim romantičnim tonovima posebnu pažnju, veseli nas s raznih elemenata od torbe do cipela. No tu su i razni elementi poput topova i tajica koje ćemo lako nositi na neke tamne komade, od kojih se ne želimo odvajati ni za sunčanih party dana. Ova je varijanta super za neke tulume, ali i događanja u kojima morate biti tip-top. Uz to pašu štikle s buketićima, savršene za lagano preplanule noge, koje će genijalno izgledati i na neke traperice.

Modni koktel uključuje kristale koji ukrašavaju nakit – od predivnih naušnica do raznih ogrlica i narukvica. Pomalo evociraju kraljevski chic, oduševljeni smo krunama i ostalim modnim delicijama koje nose dame na dvoru. Taj royal stil posljednjih je godina vrlo popularan zahvaljujući dvorskim tračevima koje pratimo, ali i velikom povratku party sezone, nakon onih kad smo morali biti kod kuće. Sada se scena probudila, proljeće joj odgovara, postajemo princeze i kraljice na jedan dan. Ružičasta je ove godine prisutna na različitim materijalima, a među zanimljivijim kombinacijama su traper i saten. Ova je formula pravi kontrast, vrlo elegantan i raskošan, donosi neko neočekivano rješenje. Dobar primjer tog tipa je i puderasto ružičasti bukle, pletivo čija elegancija uvjerljivo priča o modnoj povijesti kuće Chanel. Nekada je to bio kostim sa suknjom, a danas ima i hlače. Ipak, ima tu neku elegantnu auru, kao da je i dalje dio minulih vremena kad je u modi bila samo ženstvenost.

I nekada muški elementi pripadaju ovoj priči, dobar primjer masculine komada u feminine izdanju je – jarko roza prsluk od odijela. Od stilskih simbioza tu su i robusne outdoor sandale čija boja najavljuje da su namijenjene nekim finijim događanjima. Ako niste za otvorene varijante, autori predlažu tenisice, jednako moćnog i velikog dizajna, no “nježne u duši”. Ovakve varijante da neka velika stvar ima meko lice, odnosno suptilan ton, omiljena je modna fora. Tako se dizajneri poigravaju – pa i velika jakna u kojoj se tijelo ne nazire djeluje ženstvenije čim ima neki ružičasti ton. Imamo i drugu stranu medalje, stvari ženskaste forme koja je inspirirana korzetima i balskim haljinama. Pa mali top podsjeća na grudnjak s naramenicama, a maksi kreacija kao da je stigla s dvora.

Haljine ostavljaju posebno raskošan dojam, bogato su ukrašene detaljima poput nabiranja i volana. Modni autori ovdje koriste inspiraciju luksuznim stilovima koji podsjećaju na vrtne zabave – te su stvari idealne za ležeran dan u dobrom društvu. Forme tog tipa vrlo su fluidne, djeluju mekano i komotno, a i daju nam niz mogućnosti stiliziranja. Odlične su na tenisice ili špagerice – koje također imaju roza ton. Kad je riječ o total look stilu, u boji od glave do pete, pastelna nijansa sladoleda od jagode savršena je za to. Zaključak je – ružičasta je dio svakog stila jer stiže iz svijeta cvijeća koji vlada svakom proljetnom sezonom.

FOTO: Arhiva Dive Crna bluza na ružičaste cvjetove, Alice + Olivia, Outnet, 190 eura FOTO: Arhiva Dive Četvrtasta torbica, MCM, Outnet, 576 eura FOTO: Arhiva Dive Ružičasta šljokičasta haljina, Iro, Outnet, 308 eura FOTO: Arhiva Dive Top s tankim naramenicama, H&M, 35 eura FOTO: Arhiva Dive Naušnice sa zelenim stakalcima, Kenneth Jay Lane, Outnet, 89 eura FOTO: Arhiva Dive Svijetloplave traperice, Mother, Outnet, 192 eura FOTO: Arhiva Dive Ružičasti prsluk, H&M, 21 euro FOTO: Arhiva Dive Naušnice u obliku srca, Marni, Outnet, 242 eura FOTO: Arhiva Dive Suknja koja se sprijeda skuplja, Nicholas, Outnet, 217 eura FOTO: Arhiva Dive Traper jakna, Sandro, Outnet, 165 eura FOTO: Arhiva Dive Sandale s platformom, Ganji, Potnet, 98 eura FOTO: Arhiva Dive Velika shopper torba, Isabel Marant, My Teresa, 250 eura FOTO: Arhiva Dive Tenisice, Off-White, Outnet, 459 eura FOTO: Arhiva Dive Ružičaste pletene espadrile, Jimmy Choo, My Teresa, 500 eura FOTO: Arhiva Dive Sandale na visoku petu, Aquazzura, My Teresa, 750 eura

Agentica za nekretnine nosi popularne tenisice koje se mnogima ne sviđaju, ali njoj baš dobro pristaju
Najveći trend kod proljetne manikure su prirodni nokti na malo bolji način
Modno osviještene prijateljice očitale lekciju iz ležernog stila: 'Često smo u tenisicama, visoke pete su za večer'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".