Uvijek nas iznova oduševi modnim izborom: Vječnim je klasicima dala vlastiti stilski potpis i - zablistala!

Mia je pokazala koje je komade dobro imati u ormaru jer su pravi "spas", pogotovo u danima kad ste bez ideje što odjenuti
Vidi originalni članak

 Ljubitelji (pomaknute) klasike obožavat će odjevnu kombinaciju divne i uvijek odlično odjevene Mije Matić, koju je naš Goran Čižmešija fotografirao na zagrebačkoj špici još prošlog proljeća, a njezin besprijekoran stajling izvrsna je inspiracija i za ovo prijelazno razdoblje. Marketing specijalistica tada je odabrala sako s domaćim potpisom brenda Klisab. Efektan komad kombinirala je s basic bijelom majicom i trapericama, a Mia je ispričala kako je prema njemu složila ostatak odjevne kombinacije. 

Mia je pokazala koje je komade, poput sakoa, bazične bijele majice i traperica, dobro imati u ormaru jer su pravi "spas", pogotovo u danima kad ste bez ideje što odjenuti. Odlično jesensko izdanje nadopunila je s nekoliko modnih klasika - crnom kožnom torbom, slingback cipelama i crvenim ružem, pravim beauty klasikom koji je svoje mjesto našao u mnogim kozmetičkim torbicama kao omiljen odabir za mnoge prigode.

Govoreći o klasicima, za oko nam je "zapeo" Mijin odabir obuće - gradom je prošetala u kultnim Chanelovim slingback cipelama, modelu kojim su se kasnije inspirirali mnogi dizajnerski i high street brendovi, a osmislila ih je legendarna Coco Chanel. 

Klasičan model u dvije boje svoju popularnost vuče još iz 1957. godine, a kombinaciju bež i crne dizajnerica je odabrala jer je smatrala kako je takav spoj nosiv tijekom cijelog dana, od jutra do večeri, a činjenica da su popularne i više od 60 godina poslije, to samo potvrđuje. Osim na blok-potpeticu, slingback modeli dolaze i u varijanti balerinke, a osnovna kombinacija boja nadopunjena je i drugim varijantama i materijalima. Kroz godine, Chanelovim slingbackicama inspirirali su se i mnogi pristupačniji brendovi pa su u svojim kolekcijama ponudili modele koji neodoljivo podsjećaju na kultni, dizajnerski par. 

U galeriji pogledajte što se ovih dana nosi na zagrebačkim ulicama:

FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".