Ususret najvažnijoj modnoj večeri: Prisjetili smo se svih legendarnih haljina s Oscara

Od 1954., glumice su zaista pokazale najelegantnija izdanja na crvenom tepihu, a evo nekih od najljepših
Vidi originalni članak

Ikona stila, a i ikona velikog filmskog platna, Audrey Hepburn, 1954. nosila je haljinu modne kuće Givenchy. 

1955.

Grace Kelly je dobila Oscara za najbolju glumicu u filmu Djevojka sa sela. Kao i Audrey nosila je Givenchy haljinu u plavoljubičastoj boji. 

1969.

Barbra Streisand dobila je Oskara za film Funny Girl, ali i podigla puno prašine u svom prozirnom izdanju s potpisom Arnold Scaasi.

1973. 
Kad se Cher pojavila na Oskarima te godine, sve je stalo! 

2001. 

Samo pjevačica Björk može na crveni tepih Oskara odjenuti - labuda!

Iste godine glumica Julia Roberts pojavila se u Valentinovoj haljini iz 1982. Crni saten i baršun na njoj su izgledali prekrasno, a moramo reći da je ovo jedno od njenih najboljih izadanja. Tada je dobila Oscara za ulogu u filmu Erin Brokovich. 

2002. 

Svi pamte nevjerojatno divno izdanje glumice Halle Berry koja je te godine dobila Oskara za ulogu u filmu Monster's Ball. Nosila je tamnocrvenu haljinu Elie Saab. 

2004. 

Renée Zellweger te godine je dobila nagradu za sporednu ulogu u filmu Studengora. Pojavila se u bijeloj haljini Carolina Herrera.

2012.

Lanvin  je uvijek bio brend kojem se Meryl Streep vraćala. Ovo je bilo tako divno izdanje za nju. Haljina joj je stajala kao salivena, a te godine dobila je Oskara za svoju ulogu u filmu Željezna lady. 

Iste godine internet je poludio za izdanjem Angeline Jolie. Crna baršunasta haljina Atelier Versace zaista je bila savršena za glumicu, no njena noga koja je cijelo vrijeme virila kroz prorez, otela je show i postala "meme". 

2013.
Godinu kasnije, nakon što je 2012. postala lice modne kuće Dior, Jennifer Lawrence zasjala je u predivnoj ružičastnoj haljini u kojoj je izgledala poput princeze, a tada je i dobila svoj prvi Oscar, tako da je i njen pad na stepenicama ispred pozornice pao u drugi plan!

2016.
Prezgodna Charlize Theron u Dioru bila je apsolutni #goals te godine. S crvenim nema greške! 

2018.
Saoirse Ronan te je godine bila nominirana za Najbolju glumicu, a u baby ružičastoj haljini s potpisom Calvina Kleina koju krasi predimenzionirana mašna na leđima izgledala je predivno. 

Prisjetite se najpoznatijih izjava Karla Lagerfelda

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".