Usred digitalne buke i svijeta koji je sve više umjetan, Miuccia Prada za Miu Miu predlaže povratak instinktu i osnovama

Jedna od revija koje su zaključile pariški tjedan mode donosi viđenje genijalne Talijanke koja iz sezone u sezonu svojom modom komentira svijet oko sebe, često ga kritizirajući
Vidi originalni članak

Moda je sredstvo komunikacije, kritike, emotivnih priča i niza drugih poruka – upravo tu stranu odjeće Miuccia Prada vješto koristi. Svake godine, kroz odjeću tumači svakodnevicu, donoseći komentare na svijet u kojem živimo. Ako je odjevni predmet poruka, riječ, tada ona stvara rečenice. I pri tome ih izvrsno prodaje, jer prepoznaje svijet i razumije što ljudi žele. Mogli bismo reći da osjeća puls sadašnjice, da analizira raspoloženje i shvaća na što staviti svoje ime. Naravno, to zahtijeva promišljanje i slojevitu analizu društva, jer površno promatranje odijevanja nije dovoljno.

Miu Miu kolekcija zapravo je njezin odgovor na svijet preplavljen bukom, spamom i clickbait sadržajima iz medija. Ovo je povratak osnovnim elementima odijevanja – povratak djetinjstvu kao simbolu nevinosti i uniformnosti, ali i instinktu, toj genijalnoj intuiciji koja iznenada mijenja stvari i daje im karakter kroz promjenu perspektive. Djetinjstvo je nesvjesnost, rana mladost doba jednostavne istine, dok odraslost donosi doba dezinformacija koje nam se nameću, a koje i sami namećemo drugima, simulirajući vlastite identitete.

Stilski prostor kolekcije dodatno je obogaćen suradnjom s umjetnicom Goshkom Macugom. Scena revije je postavljena u apokaliptičnu, izmišljenu tiskaru novina, s pokretnom trakom koja nosi novine "The Truthless Times." To je izmišljeni list koji prati dva lika, Pathosa i Logosa, koji žive dvostrukim životima kao tajni istraživači u tiskari. Prije revije, prikazan je kratki film umjetnice na temu dezinformacija i manipulacije.

Pogledajte u galeriji dio kolekcije:

FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell

Odjevnim jezikom, kolekcija se izražava pretežno kroz bijelu boju – simbol nevinosti, smirenosti, ali i budućnosti koju mnogi priželjkuju kao svijetlu. Bijela je boja koju često nalazimo u SF odorama, onima koje simboliziraju novi početak, utopiju, svijet kojem težimo. Mini suknje, majice, dokoljenke, sandale, lakirani kaputi i sportske jakne s mnoštvom detalja čine osnovu ove kolekcije.

Uz to, kolekcija je obogaćena intervencijama poput presavijanja haljina i detalja oko tijela, što stvara dojam da je dijete stiliziralo odraslu osobu. Ovaj element igre predstavlja način na koji Miuccia ukazuje na transformaciju tijela i naglašava mogućnost kreativne igre s odjećom. Na nama je da osmislimo vlastitu rečenicu, izričaj – da izrazimo kreativnost i instinkt, čisto ljudsko u nama.

Dizajnerica čiji stil obožavamo: 'Crna i žuta su moje omiljene kombinacije'
Simpatična Božena u klasici s pomakom: 'Volim ležeran stil i nešto neobičnije kombinacije'
Stil Natalije Irons uvijek rado pratimo, a evo što je nosila na zagrebačkoj špici prije 12 godina

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".