Uskoro kreće nova faza: Tko će sjesti na vodeće kreativno mjesto kuće Chanel?

Već mjesec dana, svijet mode pita se tko će naslijediti Virginie Viard. Nakon što je dala ostavku, brend je u potrazi za osobom koja će uspješno nastaviti kreirati kodove kuće te poštivati tradiciju i ostavštinu velike Coco i Karla Lagerfelda
Vidi originalni članak

Početkom lipnja kreativna direktorica Chanela Virginie Viard, koja je godinama radila uz Karla Lagerfelda, iznenada je najavila svoju ostavku. Do danas osoba koja će je naslijediti nije poznata, no scena ima ideje, miljenike i likove koji bi potencijalno bili u mogućnosti nastaviti tu priču. Naime, razne glasine se šire, iako ništa konkretno nije jasno izneseno, ostavljajući prostor za scenarije i razne spekulacije.

Imena koja se najčešće spominju su - Hedi Slimane, Pierpaolo Piccioli, Sarah Burton i Jeremy Scott. U tom koktelu ideja i raznih navoda, direktor Chanela Bruno Pavlovsky, u intervjuu za francuski časopis Figaro, otkriva da je ključno da brend ostane vjeran svom naslijeđu. Iako nije otkrio neke posebne detalje, dao je 'hint'.

- Nećemo 'bristati' osnovne kodove Chanela – naveo je te dodao zabrinutost da bi 'touch' novog autora mogao biti previše izražen. Sjetimo se Michelea i njegova utjecaja na Gucci, a onda i Valentino.

Upravo zato, odabir novog kreativnog direktora je ključan jer je moguće i da će to biti netko ne tako poznat široj javnosti. Od gore spomenutih autora svaki je na svoj način specifičan – Slimane uvodi svoj luksuzni boho chic gdje god dođe, Piccoli je glamuorozno elegantan, Burton ima pomalo mračnu estetiku, a Scott obožava strip i ironiju suvremene stripovske estetike na modnoj pisti. Svaki od njih ima prepoznatljiv izričaj, no činjenica je da je Chanel stil danas zapravo ono što je desetljećima radio Karl, na temeljima ideja same Coco.

Moguće, dakle, da će poziciju dobiti netko iznutra – tako je Virginie radila godinama uz Karla te je savršeno poznavala estetiku brenda te način izrade kolekcija. Ipak, dala je svoj pečat, nakon etape Karla, ona je kreacijama dala notu nježnosti i ženstvenosti. Malo je omekšala linije te općenito pojednostavila način prezentacije modne revije.

No, i usred ovih za brend turbulentnih vremena, raditi se mora. Chanel planira kolekciju Métiers d’Art predstaviti u Hangzhouu u Kini 3. prosinca, a cruise u Hong Kongu 5. studenog. Dakle, radi se maksimalno, jer to su kolekcije koje zahtijevaju mjesece detaljne  izrade, moda je proces koji zahtijeva jureći ritam, bez stajanja.

Tko god dobije ovo radno mjesto, imat će sve parametre već postavljene – ova kreativna biznis priča mora nastaviti na isti način, s maksimalnim poštivanjem tradicije i ostavštine jednog od najvećih brendova u svijetu mode.

U galeriji pogledajte posljednju reviju Virginie Viard za Chanel:

FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel FOTO: Chanel

Vrhunski kreativac: Modni dizajner Juraj Zigman predstavio inovativan svijet nadnaravnih bića
Zgodna studentica odličnu vintage crno-bijelu kombinaciju 'razbila' dodacima u upečatljivoj crvenoj
Divna Tea i Adrijana: 'Volimo prsluke, to je trendi komad koji može razbiti jednostavnu kombinaciju'

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".