Uskoro dolazi peta sezona 'Krune': U fokusu će biti i stil princeze Diane iz devedesetih koji je i danas iznimno popularan

U devedesetim su godinama svi željeli znati što princeza Diana nosi, a više garderobe imat ćemo prilike vidjeti u petoj sezoni, koja prati razdoblje upravo od početka devedesetih
Vidi originalni članak

Obožavatelji serije "Kruna" s nestrpljenjem čekaju srijedu, 9. studenog, kada kreće peta sezona Netflixove uspješnice. U novim epizodama, ulogu princeze Diane tumačit će Elizabeth Debicki koja je u toj ulozi zamijenila Emmu Corrin. S petom sezonom, u fokus će (ponovno) doći i stil princeze Diane, i to onaj iz devedesetih godina prošlog stoljeća koji je posebno važan, a i danas služi kao izvor modne inspiracije. 

Princeza Diana i princ Charles, danas kralj Charles III., nisu živjeli skupa od 1992. godine, a službeno su se rastali 1996. U međuvremenu su izvršavali svoje kraljevske obveze, a godinu dana prije službene rastave, pokojna kraljica Elizabeta II. zatražila je da se par razvede. Nakon 1996., došlo je i do promjene u modnom stilu pa se tako njezin stil nakon rastave opisuje kao nešto opušteniji i ležerniji. 

U devedesetim su godinama svi željeli znati što princeza Diana nosi, a više garderobe imat ćemo prilike vidjeti u petoj sezoni, koja prati razdoblje upravo od početka devedesetih. Jedan od najpamtljivijih modnih trenutaka bio je onaj u noći kad je emitiran televizijski intervju s Charlesom, a princeza Diana pojavila se u galeriji Serpentine u tzv. "osvetničkoj haljini". Odabrala je malu crnu haljinu dizajnerice Christine Stambolian, kreiranu za nju čak tri godine ranije. Haljina je toliko čekala u ormaru jer je navodno, piše Grazia Daily, bila previše odvažna.

"Osvetnička haljina" svakako je jedan od najpoznatijih stilskih trenutaka, ne samo nakon rastave od princa Charlesa, nego općenito. Uz malu crnu haljinu, to je i Versace haljina, kao i tamnoplavi model s V-izrezom kojeg potpisuje dizajnerica Catherine Walker. Princeza Diana nosila ju je u kombinaciji sa chokerom i zalizanom kosom, na jednom društvenom događanju u New Yorku. 

Omiljeni modni dodatak iz tog vremena bila je Diorova torba, nazvana kasnije upravo u njezinu čast, a i danas dostupna za kupnju. Torbu joj je darovala tadašnja prva dama Francuske, Bernadette Chirac. Običaji članica britanske kraljevske obitelji je nošenje torbi s britanskim potpisom. Lady Di ovdje je napravila sasvim drugačiji izbor i nosila dizajn francuske luksuzne modne kuće, i to torbu koja je kao stvorena za modernu, zaposlenu ženu.

Ono što današnje generacije posebno vole u stilu princeze Diane su njezine odjevne kombinacije za ležerne prigode. Jedan od najpopularnijih lookova je kombinacija biciklističkih hlačica, tenisica, predimenzioniranog pulovera i sunčanih naočala u kojoj je izgledala besprijekorno. 

Njezine svakodnevne odjevne kombinacije uključivale su traperice i hlače visokog struka, bijele košulje, blejzere sa zlatnim gumbima... Njezini su stajlinzi u svakom trenu bili spremni za paparazze, koji su pratili svaki njezin korak, a istovremeno su bili praktični, lagani i jako, jako chic. Preostaje pričekati još koji tjedan kako bismo vidjeli što su kostimografi pripremili za petu sezonu popularne serije "Kruna". 

 

'Dolazim iz Hong Konga, došao sam turistički u Hrvatsku i baš mi se sviđa. Lolita stil nosim već 10 godina'

Ella Dvornik, Kristina Burja i Zrinka Bubanović kao inspiracija za vikend-outfite: 'U crnom se osjećamo moćno!'

Kako tretirati tanku kosu? Savjetnica iz zagrebačkog salona donosi savjete: 'Jednostavno i brzo rješenje je - odrežite je!'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".