Upute za frajere: Evo kako se odijevati prema obliku tijela, ovisno o tome jeste li mišićavi, visoki, niski...

Muškarci, ove se savjete isplati poslušati!
Vidi originalni članak

Bez obzira na to koliko ste stylish i koliko dobre komade imate u ormaru, oni ništa ne vrijede ako ne odgovaraju vašoj figuri. Na Mr Porteru dali su savjete što nositi za svaki oblik tijela te u koje je komade najbolje investirati. 

Mišićavi muškarci

Mnogi vole nositi preuske majice, no njih bi se trebalo odreći. Naravno, ne mislimo da se mišiće treba skrivati, već odjeća treba njima "komplimentirati". Dobar su izbor nestrukirane jakne, kardigani s kapuljačom, a treba izbjegavati jakne s dvostrukim kopčanjem jer proširuju prsa. Govoreći o materijalima, treba izabrati pamuk ili keper jer oni omogućuju lakše kretanje, za razliku od tvida ili vune. 

Hlače ne bi trebale biti preuske, a treba izbjegavati i neklasične "rezove" jer oni skraćuju noge. 

 

Visoki muškarci

Čest problem visokih muškaraca je što znaju izgledati mršavo, a to se može promijeniti nošenjem uzoraka. Dobar su izbor horizontalne prugice na majicama i džemperima. Birajte jakne s mnogo džepova, prsluke, kao i široke nogavice. Muškarci koji su viši, ali i širi, mogu nositi dulje kapute, a kad je riječ o hlačama, trebaju se držati dalje od modela previsokog struka. Za razliku od mršavijih, ovakav tip muškaraca treba izbjegavati odvažne uzorke jer će ih oni učiniti još većima. Umjesto toga, odličan izbor su neutralne nijanse poput bež, tamno plave i sive. 

 

Niži muškarci

Kad kupujete odjeću, morate zapamtiti da vam je glavni cilj spojiti komadi koji će vizualno produžiti tijelo i pogled odvlačiti na gornji dio tijela. Slim-fit hlače su dobar izbor, a birajte i čarape u istoj boji kao što su hlače. Prugice ili hlače od samte imat će također isti efekt. Kvalitetan sako odlična je investicija jer, kad je zakopčan, može siluetu učiniti manjom. Obućom si možete dodati nekoliko centimetara pa uvijek birajte modele s potplatom. 

 

Veći muškarci

Loša je ideja "stisnuti" se u nešto previše usko, ali isto tako ne želite izgledati bezlično. Najbolje je odabrati strukiranu odjeću koja će istaknuti ono najbolje na tijelu. Postavljena ramena su dobra ideja, a najprikladnije boje su plava, crna i tamosiva jer laskaju figuri. Uzorci se mogu dodati kroz detalje, primjerice marama ili kravata. Izbjegavajte okomite pruge i upečatljive printeve. 

 

Mršavi muškarci

Iako ste pravi sretnici jer možete nositi mnogo različitih komada, vjerojatno želite izbjeći "slabašan" look. Dobar izbor su skinny traperice, ali bi trebale biti jako čvrste. Slim fit modeli općenito su dobar izbor. Slobodno nosite sakoe s dvostrukim kopčanjem, a tu su i bomberice te komadi od pletive. Različiti uzorci su i više nego dobrodošli, a kontrastne boje učinit će vas vizualno jačima. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".