Trend kožnatih komada jedan je od najpopularnijih ove sezone: Pogledajte što se nosi!

Prava ili eko koža ove se jeseni nametnula kao glavni trend te dolazi u neočekivanim odjevnim predmetima
Vidi originalni članak

Nestabilno vrijeme i temperaturni obrat koje nosi promjena godišnjeg doba zahtijevaju toplije materijale, pa su tako koža, pletivo i traper neizostavni dio svake ženske jesenske garderobe. U modnome žarištu ove je jeseni zasigurno koža. Jedan od najstarijih materijala, koji svoje korijene u domeni odijevanja vuče još iz prapovijesti, s godinama je modnim kreatorima postao nepresušnim izvorom inspiracije.

I dok nekada modna industrija nije bila sklona eksperimentiranju s ovim materijalom, i dok su kožnate suknje i hlače nosile samo žene ekstravagantnijeg smisla za modu, nadolazeća je sezona i više nego bogata zanimljivim kožnatim kreacijama, a koža je postala pitanje modne osviještenosti. Osim obuće, torbi i kožnatih jakni za koje je koža kao materijal godinama bila rezervirana, kreatori su se ove sezone poigrali i modelima i bojama.

Riječ je o prirodnom materijalu i kao takvom vrlo trajnom, no zbog ekološke osviještenosti i povoljnijih cijena, modni se kreatori često odlučuju za njezinu vizualno identičnu umjetnu inačicu. Osim potonjih dviju prednosti, umjetna koža lakša je i mekša od prirodne, što otvara potpuno novi prostor maštovitosti modnih dizajnera, a rezultat toga pojava je plisiranih kožnatih suknji, kožnatih natkošulja, kožnatih volančića, kombinezona i svih drugih odjevnih komada koji zahtijevaju izuzetnu prilagodljivost materijala.

Ako ste pratili ovogodišnje izdanje Tjedana mode, mogli ste primijetili da su brojni dizajneri uvrstili kožnate komade u svoje kolekcije, poput Daniela Leeja koji je novu kolekciju Bottega Venete ispunio kožnatim jaknama s remenom i kožnatim motorističkim hlačama. Ako pak zavirite u jesensku kolekciju Ralph Laurena, Max Mare ili Versacea, oduševit će vas izbor kožnatih suknji, hlača i haljina različitih tekstura i modela. I high street brendovi poput Zare, Bershke, H&M-a, &Other Stories i Topshopa raširenih su ruku dočekali ovaj trend i svoje asortimane popunili jedinstvenim kožnatim kreacijama pristupačnih cijena.

Popularnošću ovog materijala i pojavom dosad neviđenih kreacija u kožnatom ruhu nisu nestali klasični odjevni komadi poput svevremenskih pencil suknji ili kožnatih mantila, a kožnate bajkerske jakne u svim bojama postale su obaveznim dijelom ormara svake modno osviještene žene.

Premda je riječ o nezaobilaznom jesenskom trendu, ne moramo odmah odjenuti na sebe sve kožnate predmete iz ormara. Umjerenost i odmjerenost ključ su svakog dobrog outfita, pa tako jednom dobrom i kvalitetnom kožnatom stvari možete i najjednostavniju kombinaciju učiniti zanimljivom i efektnom. Prednost kožnatih odjevnih predmeta leži upravo u njihovoj neograničenoj mogućnosti kombiniranja s apsolutno svime, bilo da je riječ o sportskim tenisicama ili elegantnim salonkama, jednostavnoj dolčeviti ili čipkastom topu. Ne smijemo zaboraviti ni kožnate modne dodatke koji će dodatno začiniti svaki look, a koji su uvijek dobar odabir za one manje odvažne.     

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".