Upoznajte Ivanu Čuljak: Ova cura s kolačima radi čuda, jako je duhovita, a ima i smisla za modu!

Nakon čitanja ovog teksta imat ćete hrpu inspiracije i želju za razvijanjem zaboravljenih hobija, obećajemo!
Vidi originalni članak

Možda vam je poznato lice iz jedne sezone kulinarskih emisija, a ako ste ljubitelji slastica, barem ste jednom naišli na blog #nekajedukolače iza kojeg stoji Ivana Čuljak-Lošić iz Klobuka u Bosni i Hercegovini. Ivana nas je, osim ukusnim slasticama, oduševila i fantastičnim stilom odijevanja, ali i svojom jednostavnošću i humorom.

Za sebe kaže kako je dijete s kamena, no u Zagrebu živi posljednjih 12 godina:

Dolazim iz Ljubuškog, točnije iz Klobuka, no Zagreb je zadnjih 12 bruto godina moja baza. Od toga šest neto, jer ostalih šest sam provela kuhajući i putujući svijetom.

Po struci je ekonomistica, no, po ljubavi pastry chef:

Svojom hranom volim veseliti druge, kao što mene veseli kad na akciji ulovim mango i avokadu. Što ću, izgleda da je život u Meksiku, kao što vidimo, ostavimo posljedice na mene.

Kuhanje voli još od malih nogu, no, kako sama kaže, ljubav prema njemu iskristalizirala se dok je bila student. Nakon faksa je odlučila da je to ono čime se želi baviti jer ekonomija definitivno nije bila njezin životni izbor. Rezultat toga je blog #nekajedukolače, a on je jednostavan spoj Ivanine dvije ljubavi: slastica i povijesti, odnosno same ličnosti Marije Antoanete. 

I moda i izrada slastica služe joj za izražavanje vlastite osobnosti:

Obučem se kako se osjećam taj dan. Isto je sa tortama, svaka je drugačija i ima svoju priču. Volim pokazivat svoju kreativnost i kroz odjeću i kroz slastice iako često zna biti i neshvaćena.

Ivana dodaje kako nikad nije bila neki fashionista, niti je slijepo pratila trendove. Veću prednost dala je trendovima u svijetu slastica, a sve ostalo je sporedno. Ipak, neke stvari u modi ipak posebno voli:

S obzirom na to da sam mali patriot, volim nositi domaće modne kreativce poput Lola.tees ili La Jupe. Lokalni, a svjetsko. Što se tiče nakita, obožavam Clouds&Co. A kad me pitate što bih prije odabrala, cipele ili torbe, to je isto kao da pitate mamu koje dijete više voli!

Osim slastica, slastica i još malo slastica te mrvicu mode, Ivanina ljubav su i putovanja. Teško joj je izdvojiti favorita, no rado se prisjeća njih nekoliko:

Sva su moja putovanja, između ostalog, bila i gastro putovanje pa je svako imalo i svoju priču. U Norveškoj sam lovila jastoge, u Meksiku sam prodavala kroštule po cesti, a U Bogoti sam organizirala hrvatsku večer. Njoj je prisustvovala i glumica iz mog omiljenog serijala "Narcos". Zamislite, muž joj je iz Zaprešića!

Poslije razgovora s Ivanom ostaje vam hrpa inspiracije i želje za istraživanjem nečeg novog, razvijanja zaboravljenog hobija... Za još malo poticaja, pronađite je na Instagramu, gdje se krije iza nadimka @chu_lo. Naravno, i ona ima poruku za sve:

#neka putuju

#nekajedukolače

#nekačitajudivu

Ne trebamo ništa dodati, možemo se samo složiti s ovom divnom damom!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".