Upoznajte domaći brend obuće koji u kolekciji ima velike brojeve, prati trendove i brine o kvaliteti i udobnosti

Slypperzz je brend iz Gračaca u čijoj smo ljetnoj kolekciji pronašli genijalne modele za tople dane pred nama
Vidi originalni članak

Ako ste u potrazi za stylish, udobnom i kvalitetnom ljetnom obućom, a koja pritom nosi i hrvatski potpis, vrijeme je da upoznate brend Slypperzz iza kojeg, između ostalih, stoje studentice Ana Miličić i Ines Balov. Njih su dvije odlučile iz situacije koja nas je zatekla izvući ono najbolje i pustiti mašti i kreativnost na volju, a pritom raditi nešto korisno.

Ana je studentica turističkog i hotelskog menadžmenta na Sveučilištu "Libertas" u Zagrebu, a hobi su joj razni sportovi i učenje stranih jezika, a ovom je prilikom htjela ostvariti dugogodišnju želju da sama dizajnira obuću. Ines u Splitu studira dizajn interijera i u slobodno vrijeme čita knjige o dizajnu, skicira namještaj, a inspiraciju pronalazi u prirodu.

- S obzirom na to da se i sama mučim s pronalaskom idealne obuće za velike brojeve, došla sam na ideju da drugim ženama, ali i sebi, omogućim veći izbor obuće velikih brojeva. 

Anina i Inesina ideja odlično se uklopila sa željom za zaustavljanjem masovnog iseljavanja nezaposlenih osoba iz malih sredina, kao što je njihova Općina Gračac. Tim se pitanjem pozabavila i osnivačica i predsjednica udruge "Prospero", Slavica Miličić pa koja se sa svojim timom bavi izradom keramičkih proizvoda, filcanjem vune, reciklažom, vrtlatstvom... Osnovala je i humanitarnu udrugu "Majka Terezija" koja na području Gračaca i okolnih naselja brine o starijima, nemoćnima i osobama s invaliditetom, a sljedeći potez bio je osnivanje "Održivog društvenog poduzeća".

- Poduzeće je do sad proizvodilo kućne papuče od prave kože i ovčje vune. Međutim, predložile smo da se počne s proizvodnjom modernije vrste obuće, također od prave kože, za koju smatramo da nedostaje na hrvatskom tržištu, pričaju Ana i Ines te dodaju da modele nove kolekcije dizajniraju njih dvije, a za smjernice i izradu ih savjetuje osnivačica Slavica i, kako je vole nazivati, majstorica Lucija Grubešić koja je trenutačno najduže zaposlena u tvrtki.

- U izradi obuće sudjeluje još nekoliko zaposlenih, od koje su dvije osobe s invaliditetom. Za svaki novi model, iznova je potrebno oblijepiti kalup, na njemu nacrtati novonastalu ideju, odrediti mjere za svaku veličinu, izabrati prikladne materijale... Dok dizajniramo u glavi, sve se čini jednostavno, no odmah se otvaraju mnogobrojna pitanja i prepreke. Ipak, sve se savlada uz kvalitetan tim i to jako brzo. 

Uz timsku pomoć, Lucija, Ana i Ines znale su za samo mjesec dana kreirati i izraditi više od 10 modela, što trendi, što klasičnih.

- Svim zaposlenicima je bitno da obuća bude kvalitetna, udobna i protuklizna te, naravno, cjenovno pristupačna. Svatko od zaposlenika ulaže trud kako bi obuća bila dostupna i prilagođena osobama svake životne dobije. Također, vizija tima je i proizvodnja modela s potpeticom, kao i zatvorene obuće te torbi koje će biti napravljene od kvalitetnih i prirodnih materijala. Svi se već sad maksimalno trude da poduzeće postane novi hrvatski brend s potpisom jedne male složne ekipte iz srca Hrvatske, Gračaca u Lici, zaključile su Ana i Ines. 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".