Upoznajte dizajnericu koja u svojem radu spaja raskoš pedesetih i suvremenu sportsku odjeću

Matea Design mladi je brend iza kojeg stoji 25-godišnja Matea Ribičić, diplomantia Tekstilno-tehnološkog fakulteta u čijoj kolekciji glavnu riječ vodea ležerne hoodice
Vidi originalni članak

Matea Ribičić mlada je dizajnerica koja je prošle godine diplomirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a s 25 godina iza sebe već ima i nekoliko odličnih kolekcija. Tijekom fakulteta radila je na brojnim projektima te izradila dvije kolekcije, outfite i kostime, a sudjelovala je i u nekoliko izložbi. Danas stoji iza brenda Matea Design

- Jedna od značajnijih stvari koje sam napravila je jedna od mojih kolekcija pod nazivom 50s'Athleisure koja je ujedno bila i moja diplomska kolekcija. Sastoji se od šest odjevnih kombinacija, a glavna nit vodilja bila je stvaranje nečeg novog i suvremenog spajanjem dvaju suprotnih stilova i razdoblja. U kolekciji sam spojila modu pedesetih godina i suvremenu sportsku odjeću - priča nam Matea koja kaže da je cilj kolekcije dočarati mogućnosti oblikovanja današnjih trendova hibridizacijom dvaju suprotnih modnih izričaja. 

- Raskoš odijevanja pedesetih godina inspirirala me za oblikovanje kolekcije, a prilagodila sam je novim trendovima i načinu života. Cilje je kolekcije prikazati koliko je moda promjenjiva i prilagodljiva. Upravo sam s tom kolekcijom sudjelovala na Fotosofiji15 u vodstvu Damira Hoyke, gdje je moja kolekcija bila model za fotografije. Uz to, sudjelovala sam i na 11. Izložbi hrvatskog dizajna u listopadu prošle godine - kaže Matea i dodaje kako ju je upravo ta kolekcija inspirirala za pokretanje modnog brenda nedugo nakon diplome:

- Brend Matea Design polako gradim, a sada se bazira na izradi unikatnih hoodica koje su u potpunosti moj ručni rad. Od ideje do izrade, sve radim sama. Hoodice su jedinstvene i mogu se izraditi prema željama kupaca. U ponudi su ženske, muške i dječje.

Matea najavljuje i neke nove stvari u kolekciji poput haljina, kaputa i tunika, a od nedavno surađuje i s ekipom iz From Zagreb With Love. Zajedničkim su snagama stvorili jedinstvene hoodice posvećene Zagrebu kojima je publika oduševljena. 

 

Biste li nosili traperice kakve nosi zgodna crnka? Ne pristaju svakome, a ona ih je baš dobro isfurala!
Modno osviješten par čijim outfitima ne možemo pronaći zamjerku: 'Svaki dan biramo eleganciju'
Modno usklađene mama i kći prošetale gradom: 'Ove smo kombinacije odabrale jer je mami rođendan'
Savjetnica o stilu Ive Šulentić: 'Ona preuzima modne uloge kako poželi, profesionalizam je očit u svakom stajlingu'

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".